Max Verstappen, Monaco Grand Prix'sinde galibiyet ve en hızlı turu atmak icin savaştığını, cunku pit yolundaki olayda aldığı cezanın kendisini ateşlediğini soyledi. Verstappen, ucuncu sıradan başladığı yarışta pit stoplarda Mercedes suruculerinin arasına girmeyi başardı ancak piste yollandığı esnada sağ taraftaki Valtteri Bottas'a temas edip onu sıkıştırdı. Bu guvensiz cıkış ve temas, Verstappen'e beş saniye cezasıyla geri dondu ve Hollandalı pilot bu beş saniyelik farkı acabilmek adına yarışın son bolumunde cok zorladı. Ancak bir turlu Lewis Hamilton'ı gecmeyi başaramasa da, son turlarda atak denemesi yaptı. Rakibini gecmeyi başaramayan Verstappen, dorduncu olmasının ardından cezanın kendisini ateşlediğini soyledi. "Hayır bu olay beni ateşledi. Cezayı duyduğum zaman Lewis'i zorlamaya başladım cunku başlangıcta cok yavaş suruyordu." "Sadece onu zorlamaya devam ettim ve sonrasında o da zorlamak zorunda kaldı. Aksi taktirde ona atak yapacaktım. Sonrasında lastikleri mahvoldu. Gecmeye calışmak icin yapabileceğim tek şey buydu." "Tabii ki eğlendim. Dorduncu bitirmek uzuntu verici. Fakat eğlenceli bir yarıştı." Monaco'da geciş yapmanın zorluğu goz onune alındığında Verstappen ve Red Bull, Hamilton'ı gecmeye calışmak yerine en hızlı turu atmayı deneyebilirdi. Verstappen yeni lastik setine geciş en hızlı turu atabilir ve yine dorduncu olabilirdi. Bu sayede 12 yerine 13 puan almış olurdu. Ancak Verstappen, sakin bir suruş yerine galibiyet icin savaşmaktan mutlu olduğunu soyledi. "Bunu tartıştık ama belki de bir geciş şansım olabilirdi ve sonrasında yarışı kazanabilirdim. Gunun sonunda bu sadece bir puandı." "En hızlı turu atmak icin zorlamaktansa ikinci olmanın daha eğlenceli olduğunu duşunuyorum." Verstappen, Hamilton'a tek bir atak denemesi yaptı ve onda da ikili temas yaşadı. "Bu kimsenin sucu değil. Her şey adildi... Onu gecmeye calışmak icin adil bir şanstı ve denedim. Sadece baskı yapmaya calışıyordum ve benim onu gecmek icin tek şansım buydu." GUNLUK GAZETELER