Gectiğimiz hafta sonu gercekleştirilen Indianapolis 500’u en iyi caylak olarak yedinci sırada tamamlayan Santino Ferrucci, Yılın Caylağı secildi ve ayrıca şampiyonanın caylaklar sıralamasında liderliğe yukseldi. Bu unvan genelde yarışı en ust sırada bitiren caylağa verilmesine rağmen oylamayla yapılıyor ve suruculerin yarıştıkları ekipmanlarla birlikte antrenmanlardaki, sıralama turlarındaki ve yarış dışı kalınsa bile yarıştaki performanslar veya lider gidilen turlar da dikkate alınıyor. Orneğin, iki sene onceki yarışta caylak Ed Jones ucuncu olup podyuma cıksa da, Yılın Caylağı odulu 27 tur lider giden ve motoru patlayana kadar galibiyet adayları arasında yer alan Fernando Alonso’ya gitmişti. Bu seneki yarışta Ferrucci antrenmanlarda, sıralama turlarında ve yarışta etkileyici bir performans gostermişti. Diğer caylak suruculer Felix Rosenqvist ve Patricio O’Ward gibi kaza yapmayan ve sıralama turlarında rahat şekilde 23. olan Ferrucci, pist uzerinde 30 geciş yaparak yarışta en cok geciş yapan isim olmuş ve beş surucunun yarış dışı kaldığı buyuk kazadan iyi bir şekilde kacınmıştı. Ferrucci, yarışı da Indy galibiyeti bulunan isimler Ryan Hunter-Ryan ve Tony Kanaan gibi isimlerin onunde 7. sırada tamamlamıştı. Ferrucci’den sonraki en iyi caylaklar ise pit yolunda buyuk hata yapan isimler olan ve yarışı 23. ve 24. sırada bitiren Marcus Ericsson ve Jordan King’di. Bu hafta 21 yaşına giren Ferrucci, Yılın Caylağı olarak 50 bin dolar odulun de sahibi oldu ve genel klasmanda 10. sıraya yukselmesinin yanı sıra caylaklar sıralamasında da liderliğe yukseldi. Indy 500’den sonra konuşan Ferrucci, “Indy 500 Yılın Caylağı unvanını sadece bir kez kazanabilirsiniz. Bu buyuk bir onur.” “Bana harika bir arac verdikleri icin takıma ne kadar teşekkur etsem az. Aracta butun ay boyunca rahattım ve bunun bir caylak olarak gercekten onemli olduğunu duşunuyorum. Son birkac yılda arkamda duran herkese teşekkur ederim.” şeklinde konuştu. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Ferrucci, Indy 500’de Yılın Caylağı Secildi