Ferrari takım patronu Mattia Binotto, İtalyan ekibin 1995 ve 1996 yıllarındaki durumuna benzetti. Ferrari, son takımlar şampiyonluğunu 2008'de alırken, son pilotlar şampiyonluğunu 2007'de alabildi. Takımı son galibiyetini 2018 Amerika'da Kimi Raikkonen alırken, İtalyan ekibin bu yılki performansı şimdiye kadar buyuk hayal kırıklığıydı. Takım patronu Mattia Binotto, bu yılki performansın ardından eleştiri oklarının ustune cevrildiği isim olurken, takımın mevcut durumu hakkında acıklamada bulundu. "Performansımızı pist ustunde ve pist dışında maksimuma cıkarmamız gerekiyor. Kendimizi kandırmıyoruz, durum hic de kolay değil." "Ama temel anlamda Mercedes'e yetişmenin mumkunluğunu goruyorum. Hedefimizden cok da uzakta olmadığımızı duşunuyorum. Zafer ve mağlubiyet arasındaki fark gorunduğu kadar buyuk değil." "Sorumuz sadece sorunları tespit etmek değil, aynı zamanda onlara bir cozum bulmak." "1995 ve 1996 yıllarındaki durula paralelliğinin farkındayım. Ferrari'nin başarılar elde ettiği donemden onceydi. Oğrenme ve gelişim surecinden gecmeliydik. Tıpkı şu an olduğu gibi." "Kararlı kalmalıyız. Aracı ve teknolojiyi anlamalıyız. Bu bana ve Ferrari'deki herkese gelecek icin gercekten umut veriyor." GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Binotto: Ferrari Oğrenme Surecinde