Alex Albon, Monaco Grand Prix’sinin, Toro Rosso’nun 2019’da ilk kez potansiyelini gosterdiği yarış olduğunu soyledi. Albon, Monaco’daki sıralama turlarında son seansa kalıp 10. olmuş, yarışta ise takım arkadaşı Daniil Kvyat’ın hemen arkasında sekizinci sırada yer almıştı. Her iki surucu de bu sezon takımın en iyi sonucu olan 9. sıranın ustune cıkmış ve bu sezon ilk kez iki surucu de aynı yarışta puan almıştı. Bu sonuc, takımlar şampiyonasında Toro Rosso’nun hem Renault’yu hem de Alfa Romeo’yu gecmesini sağlamıştı. Albon, hayal kırıklığı ile gecen son birkac yarışın ardından, takımın bu yarışta her şeyi doğru yaptığını soyledi. Albon, “İlk 10’a girmek, isteyeceğimiz şeydi. Sanırım takım olarak bu hafta sonu, hak ettiğimiz puanları aldığımız ilk hafta sonuydu.” “Hafta sonunun başından sonuna kadar takım calışması anlamında yapmamız gereken her şeyi yaptık ve her şey iyi gecti.” “Hafta sonu iyi başladı, ancak sıralama turlarında ritmi biraz kaybettim. Takımların coğunun yaptığı gibi, ben de onceki gune gore biraz farklı hissettim. Suruşumu piste adapte etmek, belki de tecrubesizlikten dolayı biraz zaman aldı.” “Bu uzuntu vericiydi, cunku pazar gunku tempomuz oldukca guclu gozuktu. Takımın bana sakin kalmamı soylediğini biliyorum, cunku biraz sınırları zorlamayı seviyorum!” “Acık şekilde, cokca lastik yonetimi yapmalıydık ve takım, stratejide harika bir iş yaptı.” şeklinde konuştu. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Albon: Monaco, Toro Rosso’nun Hak Ettiği Sonucları İlk Kez Aldığı Yarıştı