Ross Brawn, Formula 1 takımlarının ve FIA'nın sporun icinde bulunduğu mevcut krizden ders cıkarması gerektiğini duşunuyor ve cuma gunune kadar bir cozumun bulunabileceğine inandığını soyluyor. Brawn, "Hepimiz ders almamız gereken bir durumun icerisindeyiz. FIA ile aramızda gelecekle ilgili goruş birliğine varılacak ve bir daha bu tarz durumlarla karşı karşıya kalmamak icin bir anlaşma yapmak istiyoruz. Ben bu hafta icinde bu sorunu cozmek icin hala ihtimal olduğunu duşunuyorum. Eğer olursa biz de buna dahil olmaktan mutluluk duyacağız." diye konuşuyor. Brawn takımının geleceği gelecek yıl yarışığ yarışmayacaklarına bağlı olsa da Ross Brawn, FOTA'nın 2010 kuralları icin olan karşı duruşundan tereddut etmediğini soyluyor. "FOTA Brawn GP'nin destekleyicisi oldu ve bizim F1'de olmamızın nedeni bu destek, Ozellikle McLaren ve Mercedes ve Ferrari'nin destek teklifleri. Bu yuzden cozu bulunması konusunda grubu destekliyoruz. Biz kucuk bağımsızlar olarak ureticiler ile dengeyi sağlıyoruz ve onlar da bizleri desteklemek istiyorlar. Yani birlikte oturup neler yapılabileceğini tartışabiliyoruz. Bu sadece ureticiler birliği değil, Formula 1 Takımlar Birliği. FOTA uyesi olmamızın nedeni de bu. Biz FOTA'nın prensiplerine inanıyoruz." Brawn gelecek sene de bu sporda olacaklarını kanıtlamak istercesine 2010 aracının hazırlıklarına şimdiden başlayacaklarını soyluyor. "(Gelecek yıl F1'de olacağımıza) guveniyorum ve bu konuda planlara başlamalıyız. Bu krizin muhendislik ve yarışma isteğimizi yok etmesine izin veremeyiz. Ben yeni bir seri fikrini desteklemiyorum ama eğer olursa yakıt ikmalinin olmadığışimdiki araclara benzeyen aracların bulunacağı bir seri olacaktır." TRF1.NET
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Brawn: "F1, Bu Krizden Ders Almalı" [Spor Timi]