FIA Başkanı Max Mosley, F1 takımlarıyla yaşanan krizi sona erdiren anlaşma cercevesinde Ekim ayında yeniden aday olmayacağını soylemesinin uzerinden 24 saat gecmeden yaptığı acıklamayla krizi bir kez daha gundeme getirdi. Mosley dun yaptığı acıklamayla, "takımların medyayı kasıtlı olarak yanlış yonlendirme girişimlerine" sert tepki gosterek, yeniden aday olabileceğini işaret etti. Formula 1 Takımlar Birliği'nin (FOTA), anlaşmayla ilgili olarak yaptıkları "yanlış iddialaralara" kızan Mosley, FOTA Başkanı Luca di Montezomolo'ya gonderdiği mektupta, takımların anlaşmayı sunuş uslubuna kızgın olduğunu net bir şekilde ifade etti. Carşamba gunu Paris'teki WMSC toplantısı sonrasında basına yaptığı acıklamada, Ekim ayında yeniden aday olmayacağını duyuran Mosley, son bir gun icinde yaşananların ardından Montezomolo'ya gonderdiği mektupta, "FOTA'nın medyayı kasıtlı olarak yanlış yonlendirme cabaları cercevesinde, opsiyonlarımı acık tutuyorum" ifadelerini kullandı. Mosley, "En azından Ekim ayına kadar, gorevimin tum yetkilerini haiz olarak FIA Başkanıyım" dedi. Mosley, "Ayrıca FIA'nın gelecekteki yonetimine karar verecek olan, sen veya FOTA değil, FIA uyesi kuluplerdir" dedi. FOTA temsilcilerinin, FIA Senatosu Başkanı Michel Boeri'nin bundan boyle takımlarla goruşmelerde tek yetkili kişi olacağı, ve kendisinin Ekim ayında gorevi bıraktıktan sonra FIA icinde hicbir rolunun olmayacağı yonundeki iddialarına sert tepki gosteren "Paris'te bir anlaşma yaptık ve Formula 1'deki sıkıntıları sona erdirdik" diyen Mosley, anlaşma cercevesinde, her iki tarafın da medyaya acıklamalarında dikkatli ve sorumlu olması gerektiğini belirterek, "FOTA'nın basın toplantısında, Sayın Boeri'nin Formula 1'in sorumluluğunu ustlendiği şeklindeki acıklamayı duyduğumda şaşırdım, bu tamamen asılsız ve sanki benim gorevimden alınmışım izlenemi veren, Ekim ayından sonra FIA'da hicbir işimin kalmayacağını soyleyen, sahte bir acıklama" dedi. TurkiyeF1.com