Mercedes pilotu Lewis Hamilton, Kanada GP 2. antrenman seansında yaptığı "masum hatanın" ardından garajda beklerken, kendisini mudurun odasındaymış gibi hissettiğini soyledi. Cuma gunku ilk antrenman seansında takım arkadaşı Valtteri Bottas'ın onunde en hızlı isim olan Hamilton, 2. antrenman seansında 9. viraj cıkışında aracının kontrolunu kaybederek duvara vurdu. Kazada sağ arka tekerleği duvara vuran Hamilton, hasarlı aracını garaja getirebildi ancak Mercedes suspansiyonları değiştirmek zorunda kaldı. Bunun uzerine Hamilton seansa donemedi. Hamilton, "Cocuklar aracı tamir etmek icin gercekten zorladılar ancak yeterli zaman yoktu." "En son ne zaman neredeyse tam bir seansı kacırdığımı hatırlamıyorum. Seansı garajdan izlemek gercekten hoş değildi. Sanki mudurun odasında, tekrar sınıfa donmeyi umarak bekliyor gibi hissediyorsunuz." "Masum bir hataydı. Orta lastiklerle uzun suruş yapıyordum ve gercekten sınırları bulmaya calışıyordum. Acıkcası biraz fazla zorladım. 9. virajdan cıkarken kontrolu kaybettim ve kontrolsuz bir şekilde kayarken duvara vurmamayı umdum." "Ancak bu tur şeyler oluyor. Yaşananları geride bırakmalı ve tekrar atımıza binmeliyiz." dedi. Hamilton'ın yokluğunda Ferrari pilotlarının hemen arkasında 3. olan Valtteri Bottas, aracının guclu olduğunu hissettiğini ancak denge uzerinde calışmaları gerektiğini soyledi. Bottas, "Arac 2. seansta yaptığımız değişikliklerin ardından gittikce suruşu zor bir hal aldı ancak aynı zamanda biraz daha hızlı hissettirdi." "Yeni motorun biraz daha fazla guce sahip olması iyi bir şey. Devasa fark yok ancak yine de farkı hissedebiliyorsunuz. Bu gercekten iyi bir his." "Arac hem uzun hem de kısa suruşlerde guclu gorunuyor ancak Ferrari duzluklerde cok hızlıydı. Bu yuzden sıralamalarda cok yakın mucadele bekliyorum." dedi. GUNLUK GAZETELER