Kanada'da ilk gunu zirvede tamamlayan Charles Leclerc, takım arkadaşı Sebastian Vettel gibi umutsuz konuştu ve Mercedes'le mucadele etmek istiyorlarsa, Ferrari'nin bir adım daha gelişmesi gerektiğini soyledi. Ferrari'nin cuma gunku ikinci seansı ilk iki sırada tamamlamasının ardından, Ferrari'in bu hafta sonu guclu olabileceği yonundeki beklenti tekrar ortaya cıkmıştı. Leclerc'in en hızlı turuna karşılık Mercedes'te Valtteri Bottas, 0.1 sn geride 3. olurken ilk seansın lideri Lewis Hamilton, seansın başında gecirdiği kazanın ardından 6. sırada kalmıştı. Ancak Sebastian Vettel gibi, Leclerc de kendilerinin en hızlı takım olduklarını duşunmuyor. Leclerc, "Olumlu bir gundu. 1. antrenmanın ardından 2. antrenmana gectiğimizde cok iyi adımlar attık." "Şimdi aynısını sıralamalarda yapmalıyız. Aracımız daha iyi hissettirdi ancak yarın Mercedes'le mucadele edebilmek icin bir adım daha gelişmemiz lazım." "HÂl Mercedes'in bizden daha hızlı olduğuna inanıyorum. Bugun gercek goruntuyu gormedik." dedi. GUNLUK GAZETELER