Williams takımı, sonunda aracına yeni parcalar eklemeye başladı ve bu kapsamda yeni suspansiyonlar ilk defa Kanada'da piste cıktı. Sezona felaket bir şekilde başlayan Williams, Montreal yarışı oncesinde on suspansiyonları guncelledi ve yeni tasarımla FW42'den daha fazla performans almaya calışacak. Griddeki bircok aracta olduğu gibi Williams, itme kolu ile dikey bolum arasındaki bağlantı noktasını duzenledi. Giorgio Piola'nın cizimi, suspansiyon tasarımında yapılan değişikliği net bir şekilde gosteriyor. Motorsport.com'a konuşan George Russell, suspansiyon değişikliklerinden memnun kaldığını ancak Williams'ın yaşadığı sorunları tamamen kaldırmadığını dile getirdi. Russell, "Sanırım bu guncelleme beklendiği gibi calıştı. Doğru yonde atılmış kucuk bir adım gibiydi." "Arkasındaki fikir gercekten daha iyi bir viraj dengesi kazandırmaktı ve bunu başardık. Soylediğim gibi, ileriye doğru atılmış bir adım. Ama sorunlarımızı tamamen ortadan kaldırmadı." dedi. Ote yandan Robert Kubica, yeni suspansiyon paketi konusunda iyimserdi ancak bunu test etmesi icin sadece bir seansa sahipti. "Yapması gereken şeyi gibi gorunuyor. Bu yuzden olumlu olduğunu soyleyebilirim. Ama pist Monako'ya kıyasla cok farklı olduğu icin performans hakkında herhangi bir acıklama yapamaz veya sonuca varamazsınız. Ama evet, beklendiği gibi calıştığı icin farklı hissettiriyor." İlk seansta Robert Kubica yerine piste cıkan Nicholas Latifi, Barcelona'da bu guncellemeyi test etti ve yeni suspansiyonu ovdu. "Araca getirilen bazı guncellemeler goz onune alındığında, suruş tarzını acısından hafif olumlu bir hissiyat olduğunu soyleyebilirim. Hafta sonu boyunca pist duzelmeye başladığı zaman farkı kapatmamıza yardım edip etmediğini goreceğiz." "Barcelona'da bunu zaten denedim. Bu yuzden benim acımdan farklı olan bir şey yoktu. Ama George ve Robert icin yeni bir şey." "Ama kendi hissiyatıma bakarsam kucuk ve pozitif bir şey, ama ne buyuklukte soylemek imkansız." GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Williams'ın Yeni Suspansiyonu Piste Cıktı