Kanada GP sıralama turlarında guclu performansın ardından dorduncu olan Daniel Ricciardo, bu sonucun kendileri icin pole pozisyonu gibi olduğunu soyledi. Ricciardo, dunku sıralamalarda Red Bull pilotlarını ve Mercedes'ten Valtteri Bottas'ı geride bırakmayı başararak 4. oldu ve Renault'daki en iyi sıralama sonucunu elde etmiş oldu. Ricciardo, "Sıralamalarda 4. sıra icin bu kadar mutlu olabileceğimi hic duşunmemiştim. Pole pozisyonunu kazanmış gibi hissediyorum. Telsizden dorduncu olduğumuzu soylediklerinde cok mutlu oldum." "Bugun takım icin gercekten mutluyum. Pist eğlenceli. Her zaman burada surmekten keyif alıyorum. En başından itibaren hızlı gorunduk. Dun dahi hızlıydık ancak gelişmeye devam ettik ve sıralamalarda her şeyi bir araya getirmeyi başardık." "Guzel, gercekten guzel bir sonuc. Bu sonuc, Renault paketinde iyi şeyler olduğunu gosteriyor. Tabii ki aracta gelişme kaydediyoruz ve son 3 haftadır geliştiğimizi gosterdik. Ancak ben de Renault aracında daha fazla zaman gecirdikce, daha iyi alışıyorum." dedi. Ricciardo, Monaco'da da sıralamalarda 5. olup yarışta strateji ile kaybetmelerinin ardından hayal kırıklığı yaşamıştı. Avustralyalı pilot, yarışa onundeki isimlerin orta sert hamurlu lastiklerine kıyasla yumuşak lastiklerle başlayacağı icin ilk turlarda iyi tempo tutturabileceğini duşunuyor. Ricciardo, "Yarışta neler yapabileceğimize bakacağız. Start ilginc olabilir. Şu an icin sıralamalarda dordunculuğun keyfini cıkarıyoruz. Bizim icin buyuk bir haber." dedi. Ricciardo'nun bu sonucu, Renault'nun 2010'da Robert Kubica ile Suzuka'da 3. olmasından bu yana aldığı en iyi sıralama sonucu oldu.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Ricciardo: Dordunculuk Pole Pozisyonu Gibi