2016 F1 dunya şampiyonu Nico Rosberg, Sebastian Vettel’in Kanada Grand Prix’sinde aldığı cezayı “tamamen hak ettiğini” soyledi. Bircok taraftar FIA'nın Vettel'i pist dışına cıktıktan sonra geri donuş şekli nedeniyle cezalandırmasından mutsuz olsa da, Rosberg'in bu konuda farklı goruşe sahip. Rosberg, Vettel'in 3. virajda pist dışına cıktıktan sonra piste Hamilton'ı engellemeden donebilecek kadar boşluğu olduğunu duşunuyor. Youtube kanalı uzerinden yaşananları değerlendiren Rosberg, "Vettel telsizden, 'Lastiklerim kirliydi, aracın kontrol dışına cıktı, nereye gitmemi isterdiniz? Aracı kontrol etmekte zorlanıyordum ve Lewis'i goremiyorum' diye bağırıyordu." "Tamam, harika. Ancak Lewis oradaydı. Kurallar, pist dışına cıktığınızda, guvenli bir şekilde yarışa geri donmeniz gerektiğini soyluyor. Bu acıdan Vettel tamamen kenara doğru gitti. Bence daha fazla boşluk bırakmak icin kolayca biraz daha sola gidebilirdi. Ozellikle de Lewis'in frenlemeye başlamasının ardından. Kolay bir şekilde boşluk bırakabilirdi ancak bunu yapmadı." "Sağa doğru gitti. Tamamen onun yoluna doğru gitti ve neredeyse hic boşluk bırakmadı. Hamilton, Vettel'in uzerine doğru geldiğini gorunce tehlikeli bir durum olduğunu anladı, bu yuzden yavaşlamak zorunda kaldı." "Tekrarlara bircok kez baktım. Lewis, Vettel surekli olarak sağa doğru geldiği icin o boşluğa girseydi duvara vurabilirdi. Orası o kadar dar ki, Lewis ya Vettel'e ya da duvara vururdu." "Bu acıdan cok, cok acık bir şekilde, ne yazık ki guvensiz bir şekilde piste donuştu. Kural boyle. Guvenli bir şekilde piste donmeniz lazım. Bu olayda ceza hak edildi." dedi. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Rosberg: Vettel, Cezayı “Tamamen Hak Etti”