Sebastian Vettel, Kanada GP'de aldığı cezayla galibiyeti kaybetmesinin ardından podyum kutlamasına donmek istememiş ancak rakipleri Mercedes'e ve takım arkadaşı Charles Leclerc'e olan saygısından dolayı sonradan katılma kararı almış. Yarış icerisinde aldığı ceza nedeniyle yarışı ilk sırada tamamlasa da kaybeden Vettel, pit alanına girerken aracını kenara cekip ardından padoktaki Ferrari motorize evine donuş yapmıştı. Podyum oncesi roportajlara katılmayan Vettel, daha sonra Mercedes garajından gecerek podyuma kutlamalarına katıldı. O esnada Vettel, podyumda yer alan aracların onunde yer alan 2 numara tabelasını Hamilton'ın aracının onune koydu. Onun onundeki 1 numara tabelasını da alarak kendi aracının olması gereken yere koydu. Vettel, "Aracı kapalı parkta park ettim. Farklı bir kapalı park. İlk 3'un yer aldığı değil, aracların tartıldığı park." "O an, yarıştan sonra olan şeylere gercekten katılmak istemedim. O an cok yukselmiştim. Acıkcası kızgındım ve hayal kırıklığı yaşıyordum. Ancak herkesin nedenini anladığını duşunuyorum." "Lewis ve Charles'a, aynı zamanda podyumdaki Mercedes temsilcisine saygıdan dolayı podyumun bir parcası oldum." "Kesinlikle orası olmak istediğim yer değildi ve oradan cıkmak istiyordum. Basın toplantısında oturmak benim hur iradem değildi ancak orada olmam gerekiyordu." dedi. Podyumda Hamilton'la konuşan Vettel, cok gecmeden Hamilton'ı yuhalayan taraftarlara da bunun yanlış olduğunu soyledi. Yuhalanması icin Hamilton, "Oncelikle bu kararı ben vermedim, bu yuzden neyi yuhalıyorlar bilmiyorum. Belki kararı yuhalıyorlardır." dedi. Vettel bu konuda, "İnsanlar Lewis'i yuhalamamalı. Lewis'le alakalı bir durum yoktu. İnsanların mutlu olmadıklarını anlıyorum, ben de bu karardan dolayı mutlu değilim." "Ancak yaşananların Lewis'le alakası yok. İnsanların yuhalaması hoş değildi, bu yuzden cevaba daldım. Onun cevabını kestiğim icin ozur dilerim ancak araya girdim ve onu yuhalamamaları gerektiğini, onun yanlış bir şey yapmadığını soyledim." "Kendisi harika bir yarış cıkardı, beni cok fazla baskı altına aldı ve gercekten bu mucadeleden keyif aldım. Birbirimize karşı buyuk saygımızın olduğunu duşunuyorum. Bu kararın onunla bir alakası yok." dedi. GUNLUK GAZETELER