Haas takım patronu Gunther Steiner, başarısız bir arac ayarı kumarının, Kevin Magnussen’in telsizdeki mesajlarına yol actığını soyledi. Magnussen, Q2’deki kazasının ardından takım gec saatlere kadar calışmış, Danimarkalı surucu yedek şasiye ve yeni bir vites kutusuna gecmiş ve yarışa pit yolundan başlamıştı. Takım, arac parc ferme dışına cıkınca herhangi bir değişiklik yapmakta ozgurdu ve Danimarkalı surucunun yarışta yukarılara cıkabilmesini umarak bir arac ayarı yaptılar. Ancak bu değişiklikler sonuc vermedi ve yarışın sonlarına doğru telsizden konuşan Magnussen, “Bu, bir yarış aracıyla yaşadığım en kotu deneyim.” demişti. Steiner, oynadıkları strateji kumarının geri teptiğini ve bunun sonucunda Magnussen’e rekabetci olmayan bir arac verdiklerini soyledi. Steiner, “Kevin’in aracını tekrar bir araya getirirken biraz farklı bir arac ayarı denedik, cunku pit yolundan başlıyorduk ve bunu deneyebilirdik. Acıkcası bu işe yaramadı.” “En azından şimdi bunu oğrendik. Bilincli olarak aracı kotu hale getirmedik, daha iyi hale getirmeye calışıyorduk ancak calışmadı.” dedi. Steiner, Magnussen ve onun muhendisi arasındaki olumsuz konuşma devam ederken, olaya adım atması gerektiğini bildiğini soyledi. “Tekrar konuşurlarsa bir şeyler soylemem gerekiyordu ve tekrar konuşmaya başladılar ve telsizde bir tartışma olmasını istemedim, bunu sonlandırmaları gerekiyordu.” “Bazen guclu olmalısınız, cunku onları ne zaman durduracağımı biliyorum. Onları durduracak tek kişinin ben olduğumu da biliyorum. Bu cocukları oldukca iyi tanıyorum. Dinlemeyi biliyorlar, konuşmanın yeterli olduğunu biliyorlar.” Steiner, asıl endişesinin, bu olumsuz telsiz mesajlarının, aracı hazırlamak icin gece boyunca calışan takımda bir etki yaratması olduğunu belirtti. “Bircok insan şu anda pistte yaptığımız iş yuzunden hayal kırıklığı yaşıyor ve tekrar bunu hatırlamalarına gerek yok.” “Kevin, yarıştan sonra telsizden herkesten ozur diledi. Bu iyiydi. Herkesin siniri bozulmuştu, sabahın 3’une kadar cocuklar calışıyor ve sonuncu oluyorsunuz. Bu, sizi motive eden bir şey değil ve bunun ne kadar kotu olduğu hakkında daha fazla tartışmanız gerekmez.” “Ancak kimseyi suclamıyorum. Kevin de buyuk bir adam gibi herkesten ozur diledi ve bunu geride bıraktık. Bunun uzerinde durmanın bir anlamı yok.” GUNLUK GAZETELER