Mercedes, Kanada Grand Prix’sinin galibi Lewis Hamilton’ın yarışa başlayıp başlayamayacağını bilmediğini acıkladı. Hamilton, Sebastian Vettel ile giriştiği savaştan sonra bu sezonki beşinci galibiyetine, rakibinin aldığı ceza sonrası ulaşmıştı. Mercedes takım patronu Toto Wolff, Hamilton’ın aracındaki hidrolik sisteminin değiştirilmesinin, zaten zorlu olan hafta sonuna bir son dakika draması eklediğini belirtti. Wolff, “Bu zafer, arka planda cok zor bir hafta sonundan sonra geldi. Hidrolik sızıntısı yuzunden bir milyon parcaya ayrılmış bir aracımız vardı.” “Aracın yarışıp yarışamayacağından veya yarışı bitirip bitiremeyeceğinden emin değildik. Takımın yarısı da gripti, ki bunu kimse gormedi.” “Lance Stroll’un aracındaki motorumuz patladı, bunun bizi etkileyeceğini bilmiyorduk. Dışarıdan oyle gozukmese de, bizim icin en zor hafta sonlarından biriydi.” dedi. Racing Point surucusu Stroll’un yeni versiyon Mercedes motoru ucuncu antrenman seansında sorun cıkarmış ve bu da Mercedes’i endişelendirmişti. Ancak Wolff, yarışta motorları kısmayacaklarını soylemişti. Montreal’deki yuksek sıcaklıklara rağmen hicbir Mercedes motorlu arac yarışta sorun yaşamamıştı. Wolff, Hamilton’ın Vettel’i yenmesi icin rakibinin beş saniye yakınında kalması gerektiğini bilmesine rağmen, geciş yapmak icin zorlamasıyla fazladan stres altına girdiğini soyledi. Wolff, “Sanırım pistte onu gecebileceğini gostermek ve ‘Pist uzerinde kazandım.’ demek istedi.” “Başarmaya calıştığı şey buydu. Bunu biliyordum. Bunun yuzunden rahat değildim, cunku frenler aşırı ısınıyordu. Ancak bu bir yarışcının davranışı ve yarışcının kararıydı.” dedi. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Mercedes’in, Hamilton’ın Yarışa Başlaması ve Yarışı Bitirmesi Konusunda Şupheleri Var