F1’in motor sporları direktoru Ross Brawn, tartışmalı Kanada Grand Prix’si sonrasında, Formula 1’in, ceza kararlarını daha iyi acıklamanın yollarını bulmaya calışması gerektiğini soyledi. Taraftarların buyuk bir kısmı, Sebastian Vettel’in Kanada Grand Prix’sinde aldığı cezadan memnun kalmamıştı. Yine bircok taraftar bu olayın basit bir yarış olayı olduğunu duşunurken, hakemler Vettel’in ikinci bir direksiyon hareketi nedeniyle Alman surucuyu suclu bulmuştu. Konuyla ilgili ayrıntılı bir acıklama ya da veri şu ana kadar yayınlanmadı. F1 sportif direktoru Brawn, bu kararların neden alındığına dair resmi acıklamalar yapıp taraftarlara daha acık davranmanın spora fayda getirebileceğini duşunuyor. Yarış sonrasında konuşan Brawn, “Hakemlerin calışmalarına ve profesyonelliklerine buyuk saygım var ve bir yarışın sonucunun bir ceza ile belirlenip belirlenmeyeceği konusunda karar alabilecek ilk kişilerin onlar olabileceğine inanıyorum.” “Aynı zamanda, taraftarların finişi ilk sırada gecen surucunun neden galibiyete ulaşan kişi olmadığını anlamalarının ne kadar zor olduğunu anlıyorum. Bu yuzden ozellikle Formula 1 gibi karmaşık bir sporda, hakemlerin kararları acıklaması konusunda şeffaflık onemli.” “Bu, VAR (video yardımcı hakem) sisteminin gelmesine rağmen futbolda var.” “Bundan dolayı, burada da kararların taraftarlara acıklanması ve onlara detaylı bilgiler vermelerini sağlayacak cozumler uzerinde calışmak yararlı olabilir.” “Vettel’in hissettiklerini ve Ferrari’nin kararı temyize goturmesini anlayabiliyorum. Ayrıca hakemlerinin işinin ne kadar zor olduğunu da biliyorum. Kararları cok kısa bir sure diliminde vermeleri gerekiyor.” “Dolayısıyla karar hakkında bir fikir vermek istemiyorum, cunku benim pozisyonumda bir fikir belirtmek yanlış olabilir.” şeklinde konuştu. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Brawn, F1’deki Ceza Kararlarının Daha İyi Şekilde Acıklanmasını İstiyor