McLaren, Lando Norris’in Kanada Grand Prix’sinde yarış dışı kalmasına neden olan suspansiyon sorununun sebebinin hÂl araştırıldığını acıkladı. Norris, Max Verstappen’in arkasında dokuzuncu sıradayken, sekizinci turun son virajında frenlemede sorun yaşayıp yarış dışı kalmıştı. Yaşadığı sorundan sonra pit duzluğunun sonunda durmak zorunda kalan Norris’in aracının sağ arka tarafından alevler cıktığı gorulmuştu. Norris’in turun onceki bolumunde şikanda dışarı taşması da, yaşadığı sorunun ilk işareti olması muhtemel. McLaren takım patronu Andreas Seidl, “Sorunu hÂl araştırıyoruz. Mekanik bir sorunla arka tarafta aşırı ısınma yaşadık, ancak sorunu bulmalıyız.” “Sıcaklıkların aniden yukseldiğini gorduk, frenler de aynı şekilde. Ve Lando’nun dışarı taştığını gorduk, ki bu da sorunun başladığı andı.” dedi. Norris de sorunla ilgili hicbir uyarı almadığını soyledi. Norris, “Her şey yolundaydı. Daha sonra frenlerin biraz ısınmaya başladığını, ancak bunun dışında bir şey olmadığını soylediler. Durmam gerektiğini soylemediler ve neler olduğunu goremediler. Birden olaylar gelişti ve olan oldu.” “İlk once lastiğin patladığını duşundum. Duvara yakındım ancak hicbir kerbe yanlış şekilde değmedim. Olay şimdilik gizemini koruyor.” dedi. Turun onceki bolumundeki pist dışı ziyareti konusunda ise Norris, “Sadece bir hataydı, belki de sorunun başlangıc sebebiydi ve sonra sorun olmaya başladı, ancak bilmiyordum. Ancak virajı kacırdım ve lastik kilitlemek yerine virajı duz gectim. Ancak duzluğe cıktığım anda her şey yanlış gitmeye başladı.” “Son viraj icin fren yaptığımda, frenler duzgun calışmamaya karar verdi, bu yuzden virajı donemedim. Ancak virajı kesip duzluğe cıktığımda her şey tamamen bozuldu. Bu sebepten oturu daha kotu bir şey yaşanmadığı icin şanslıydım.” dedi. Norris, Verstappen ile savaştığı ilk turlarda eğlendiğini soyledi. “Hızlı olmasına rağmen onu birkac tur arkamda tutabildim. Beni ilk turda gecti, ancak onu yeniden gecmeyi başardım. Acıkcası Max, arkada tutması zor biri, ancak yapabileceğimi yaptım. Yakın bir savaştı, eğlenceliydi.” “Bu sezon şimdiye kadar lastik lastiğe bircok mucadeleye girdim ve eğlendim. Bu mucadele de guzeldi ancak cok uzun surmedi.” “Onumuze bakmalıyız. Ancak yarış dışı kalana kadar hafta sonu iyiydi. Sıralama turlarında arac iyi bir hıza sahipti ve Carlos da gucluydu.” “Bugun bizim gunumuz değildi. Analiz etmeli, ne olduğunu gormeli, onumuze bakmalı ve daha guclu şekilde geri donmeliyiz.” GUNLUK GAZETELER