Ferrari, Kanada Grand Prix’sinde Sebastian Vettel’e verilen beş saniye cezasını Charles Leclerc’e soylemeyi unutarak bir hata yaptığını itiraf etti. Vettel, Kanada GP’nin 48. turunda liderken pist dışına cıkmış ve piste guvensiz şekilde donup rakibi Lewis Hamilton’ı pist dışına zorladığı icin ceza almıştı. Yarışın son bolumlerine yaklaşırken Vettel’in temposu duşmuş ve bu, Leclerc’in ondeki ikiliye yaklaşmasını sağlamıştı. Ancak Leclerc, Vettel’in cezasından habersizdi ve ikinciliği yaklaşık bir saniye fark ile kacırdı. Yarıştan sonra konuşan takım patronu Mattia Binotto, olayın yoğunluğu sırasında Monakolu surucu ile Vettel’in cezası hakkında hicbir konuşma gecmediğini acıkladı. Binotto, “Ona soylemedik. Bu, bizim acımızdan bir hata oldu. Pit duvarında cok meşgulduk ve basitce bunu unuttuk. Bunu soylemeliydik, ancak soylemedik.” dedi. Leclerc ise, cezadan haberi olsa bile aradaki farkı kapatamayabileceğini soyledi. Vettel’in cezasından haberi olsaydı daha farklı bir şey yapıp yapmayacağı sorulduğunda Leclerc, “Hayır. Cunku zaten yakalamak icin cok sıkı şekilde zorluyordum.” “Savaştıklarını, birbirlerine cok yakın olduklarını gordum ve ayrıca oldukca hızlı olduklarını gordum.” “Bir şeyler olabileceği ihtimaline karşı, bir fırsat oluşabileceği icin elimden geldiğince yakın gitmeye calışıyordum. Ancak bana cezayı soyleselerdi yaklaşımımı değiştirmezdim.” GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Ferrari, Vettel’in Cezasını Leclerc’e Soylemeyi “Unutmuş”