Mikhail Aleshin, Sebastian Vettel'in aracının telemetri verilerine bakılmasının daha onemli olduğunu duşunuyor. Sebastian Vettel, Kanada'daki yarışta pist dışına taşmış ve guvenlik olmadan piste donduğu gerekcesiyle beş saniye zaman cezası almıştı. Bu karar cok tartışıldı ve Vettel'in yanlış bir şey yapıp yapmadığı konusunda ceşitli tartışmalar ortaya cıktı. WEC pilotu Mikhail Aleshin, Vettel'in aracının telemetri verilerine bakılmasının onemli olduğunu duşunuyor. "Benim acımdan durum hem Vettel'in hareketi hem de hakemlerin kararı acısından cok tartışmalıydı." "Bir tarafta Vettel'in Lewis'e kapıyı kasıtlı olarak kapatıp kapatmadığıyla ilgili durum tamamen net değil. Eğer kasıtlı olarak yaptıysa, o zaman elbette haklı olmuyor. Cunku pist dışına cıkıyor ve guvensiz şekilde geri donuş yapıyor. Bu da ceza anlamına geliyor." "Diğer tarafta bir profesyonel olarak ben bile bunun kasıtlı olarak yapılıp yapılmadığını bilemiyorum. Referans bir bakış acısına sahip olabilmek ve gercekte ne olduğunu anlamak icin telemetri verilerine bakmak gerekiyor." "Bana gore yarıştan sonra hakemlerin Vettel'in telemetri verilerini incelemesi ve sonrasında bir karar vermesi gerekiyordu. Eğer suclu bulunursa o zaman beş saniye eklenmeliydi. Bu sayede kararı ve sebeplerini takıma ya da taraftarlara acıklayabilirdiniz. O zaman karar doğru olurdu." "Şu anda durum belirsiz. Bu yuzden eğer Ferrari yayınlarsa, aractaki telemetri verilerine bakmak ilginc olabilir." GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Aleshin: Vettel'in Aracının Telemetri Verilerine Bakılmalı