Ross Braw, Formula 1 Takımlar Birliği (FOTA) ile birlikte hareket edeceğini soyleyerek, Brawn GP’nin Williams ve Force India’yı takip ederek, birlikten bağımsız katılım başvurusunda bulunacağı spekulasyonlarına son verdi. FOTA uyesi sekiz
takım, şartlı olarak 2010 yılı kayıtlarını yaptırmıştı. Kendi başlarına federasyona katılım başvurusunda bulunan diğer iki takımdan Williams’ın uyeliği FOTA tarafından askıya alınmıştı. Bir diğer ekip olan Force India’nın da benzer bir ceza alacağı ifade ediliyor. Hafta icinde Force India’nın FOTA’dan bağımsız hareket etmesi uzerine Brawn GP’nin de şartsız olarak gelecek sezon icin kayıt yaptıracağı ileri suruluyordu. Dun İstanbul’da konuya ilişkin bir acıklama yapan Brawn, diğer takımlarla dayanışma icinde olduğunu belirterek, “Frank’in (Williams) durumunu anlıyorum. Bernie ve FIA ile bağlayıcı sozleşmeleri var. Ancak bizim boyle sozleşmelerimiz yok. O yuzden bize katılması zordu” dedi. Kendi takımının ise ozellikle motorunu kullandığı Mercedes ve McLaren başta olmak uzere FOTA takımlarının desteğine bağımlı olduğun belirten Brawn, “FOTA’nın girişiminin yerinde olduğunu duşunuyorum. FIA ile muzakere ve diyalog acısından bir eksikliğimiz var gibi. Belki de problem burada. Cunku FOTA’nın bircok olumlu onerileri var, FIA’nın aynı şekilde bircok olumlu onerileri var. Umarız bu fikirler cozum bulunması icin bir araya getirilir” diye konuştu. FOTA icindeki diğer takımlardan Williams ve Force India’ya katılabilecek cıkacağını sanmadığını kaydeden Brawn, “Sanmıyorum. Bundan daha fazlası olmaz. Force India’nın, bu konuda kendilerine sormanız gereken nedenleri vardır. Frank’in bunu yapmasındanki sebepleri biliyorum. Onlar icin gercekten cok zor bir durumdu” dedi. Brawn, “Fakat daha fazla catlak olacağını sanmıyorum. FOTA, gelecek sene icin standart 1.5 milyon avroluk vites kutusu onerisinde bulundu. Ayrıca FOTAuyeleri gelecek yıl 5 milyon avroya takımlara motor tedarik edecek. Bunların hepsi FOTA’nın girişimleri. FOTA’nın yaptığı cok harika bazı girişimler var” şeklinde konuştu. Bu arada FIA ile FOTA arasında, gelecek sene yarışacak takım listesinin acıklanacağı 12 Haziran’a kadar uyuşmazlığın cozuleceğine dair bir işaret gorulmemesine rağmen Brawn yine de meselenin halledilebileceği konusunda iyimser olduğunu ifade etti. Brawn, “Gecici bir cozum var. Fakat gelecek Cuma (yeni) takımlara onay verilirse problem olur. Cunku diğer takımlar icin yarışma imkanı olmayacak. Boyle olursa ne olacak bilmiyorum. Umarım boyle bir durumla karşılaşmayız. Cunku 10 takıma yarışma onayı verilirse buyuk problem olur. Umarım bir cozum bulunur” şeklinde konuştu. TurkiyeF1.com