Adrian Sutil, yarışı 17. sırada bitirmiş olmasına rağmen, Force India'nın McLaren ve Brawn'la dişe diş bir mucadele icinde olmasının kenidisin cesaretlendirdiğini soyledi. Orta gruptaki cekişmede kaybeden isimler arasında yer alan Sutil, bununla birlikte aracın hızının cesaret verici olduğunu kaydetti. Sutil, "Belki daha iyi bir sonuc alabilirdik. Startta birkac sıra kaybettim. Fakat cok cabuk bir şekilde pozisyonumu geri aldım.
Yarış hızımız oldukca iyiydi. Bir McLaren ve bir Brawn'la heyecan verici bir mucadele yaşadım. Harikaydı. İlginc bir yarış oldu. Aracın dengesi ve hızı oldukca iyiydi" dedi. Sutil, "Sadece sonuc, olmasını istediğimiz gibi değildi. Fakat genel olarak oldukca olumlu bir hafta sonu gecirdik" diye konuştu. Son virajda Barrichello'nun on kanadının tahrip olmasına neden olan carpışmaya da değinen Sutil, "Ciddi bir problem değildi. Viraja girerken bana dokundu fakat ben defansiv bir pozisyondaydım" dedi. Takım patronu Vijay Mallya da, İstanbul'daki mucadeleden olumlu duygularla ayrıldıklarını belirterek, "Bu yarıştan daha fazlasını cıkarabileceğimizi umuyorduk. Fakat genel olarak performansımız Monako'da kaydettiğimiz ilerlemeyi guclendirdi" ifadelerini kullandı. TurkiyeF1.com