Kimi Raikkonen, Turkiye Grand Prix'de puan uretememesini, yaptığı kotu başlangıca bağladı. Yarışa 6. sıradan başlayan Ferrari pilotu, kotu start ile birlikte ilk virajın ardından ardından gerilere duşmuştu. Daha sonra Renault pilotu Fernando Alonso'ya arkadan temas eden Raikkonen, on kanadın hasar gormesi sonucu aracın hakimiyetini kısmen yitirdi. Yarışta ancak 9. olabilen Fin pilot, Jenson Button'ın tam 50 saniye gerisinde yer aldı. Raikkonen, yarışın ardından BBC'ye yaptığı acıklamada şunları kaydetti: "Kotu start, başıma bunların gelmesine sebep oldu. 9. virajda gecmeye calıştığım sırada arkasına temas ettiğim Fernando Alonso da beni etkiledi, on kanadım hasar gordu ve yarış benim icin daha da zorlaştı. On kanat ve lastikler değiştirildikten sonra rahatlamış olsam da işten gecmişti. Daha iyi bir start gercekleştirseydim, cok daha iyi bir pozisyon elde edebilirdim. Ferrari, İngiltere'de daha iyi bir mevkide yer alacak. Orada hep iyi yarışmışızdır. Silverstone'da deneyeceğimiz yeni değişiklikler de etkili olacaktır." TurkiyeF1.Com __________________