İngiltere GP - McLaren - Değerlendirme
Spor Haberleri0 Mesaj
●17 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- İngiltere GP - McLaren - Değerlendirme
-
17-10-2019, 15:12:22McLaren-Mercedes, gecmişte buyuk zaferler kazanmaya alışkın olduğu Silverstone pistinde, son kez kendi seyircisi onunde mumkun olan en iyi sonucu almaya calışacak. Lewis Hamilton, McLaren 2008 Sıralama Pozisyonu - 4., Yarış Pozisyonu - 1. "Silverstone'daki yarışın en onemli iki şeyi; taraftarlar ve pistin kendisi. Ulkenin, dunyanın dort bir yanından, Santander İngiltere Grand Prix icin Silverstone'a gelen insanları gormek, onlarla bir araya gelmek harika. Pistte ilerlerken pankartlar sallayarak tezahurat yapan insanlraı gorebiliyorsunuz. Sanki her turda onlar da benimle birlikte yarışıyormuş gibi, inanılmaz! Bu pistte suruş yapmak da inanılmaz. Silverstone'u seviyorum. Yarışmak icin muthiş bir yer. Copse, Becketts ve Bridge, hepsi de harika... Burada Formula 1 aracının gucunu ve yol tutuşunu hissediyorsunuz. Yarışmak icin mukemmel bir yer. O yuzden buranın son kez yarışlara ev sahipliği yapmamasını umardım." Heikki Kovalainen, McLaren 2008 Sıralama Pozisyonu - Pole Pozisyonu, Yarış pozisyonu - 5. "Silverstone: Muthiş bir pist! Gectiğimiz yıl Formula 1 kariyerimin ilk pole pozisyonunu burada kazandım. Aracı limitlerinde surebilmek harikaydı. Hızlı virajlarını seviyorum, Formula 1 aracı burada yapabileceğinin en iyisini yapabiliyor, tum vucudunuzla limitte olduğunuzu hissediyorsunuz. Hızlı virajlarda bu sene cok iyi olmayacağımızı biliyoruz. Fakat yarış pilotu olarak yine limitleri zorlayacağız. Hayal kırıcı yarışlraın ardından yeniden puan alarak geri donmek harika olacak." Martin Whitmarsh, McLaren Takım Patronu "Gecmişte burada cok başarılı yarışlar cıkardık. İngiltere Grand Prix'yi 14 kez kazandık, bunlardan 12'si Silverstone'da gercekleşti. En sonuncusu da Lewis'in yağmurlu pistte kazandığı zafer. Formula 1'in ıslak pistte sahne olduğu en muthiş yarışlardan biriydi. Bu yıl kendi seyircimiz onunde onlerde yer almak icin elimizden geleni yapacağız." Norbert Haug, Mercedes-Benz Motorsporları Başkan Yardımcısı "Silverstone, benzersiz tasarımıyla harika bir pist. Lewis’in, gectiğimiz yıl yağmurlu havada, en yakın takipcine bir dakikadan fazla fark atarak kazandığı zaferin ardından bu geleneksel pistte guzel hatıralarımız oldu. Bir yıl sonra kazanacak pozisyonda değiliz. Bu sezon başlangıcından bu yana, surekli ilerleme icindeyiz. Ancak bu yeterli değil. Cunku, daha onceki yıllarda eski kurallarla başardığımızın tersine, yeni kurallara gore en iyi teknik paketi oluşturmayı başaramadık." "Şu an zor zamanlar geciriyoruz. Fakat bu bizim icin yeni bir şey sayılmaz. 2006’da hic yarış kazanamadan gecen sezonun ardından 2007’de şampiyonluğu bir puanla kacırdık. Bir yıl sonra ise 2008’de Lewis’le şampiyon olduk. O nedenle hepimiz soğukkanlı bir şekilde calışmalarımızı surduruyoruz. Şu an işimizi yapmaya odaklanmış durumdayız. Bunu başaracağız ancak kesinlikle bir gece de değil." TurkiyeF1.com __________________