BMW Sauber, yeni cift katmanlı difuzerini ilk kez kullandığı Turkiye GP'deki performans gelişimini Silverstone'da da surdurmeyi amaclıyor. Robert Kubica: "Silverstone'da yarışmayı her zaman sevmişimdir. İngiliz taraftarlar etkileyici. Tarihi bir motor sporları pisti. O yuzden her zaman oradaki ozel yarış atmosferini hissedebilirsiniz. Hava durumu genelde onceden tahmin edilemiyor. Ruzgar onemli bir etken. Ozellikle de yuksek hızla gecilen virajlarda, ruzgarın aracın hareketine etkisi buyuk olabiliyor. Bir surucu gozuyle bakıldığında, pist oldukca zorlu. İlk sektor cok hızlı ve birkac gercek manada suratli gecilen viraj var. Silverstone'un aracımıza uygun bir pist olabileceğini soyleyebilirim." Nick Heidfeld: "Ben de Silverstone'da suruş yapmaktan her zaman keyif alıyorum. Orada bircok kez yarıştım. Silverstone'daki ilk yarışım Formula 3000'de olmuştu. Ayrıca Formula 1 test pilotuyken kariyerimin ilk gunlerinde orada bolca kilometre yapma imkanım olmuştu. Bu pistte rekabet etmek her zaman eğlenceli olmuştur. Silverstone'u defalarca turlamama rağmen, bazı nedenlerden dolayı burası hicbir zaman kendimi gosterebildiğim bir pist olmadı. Gectiğimiz sezon Silverstone'daki yarış harikaydı. Yağmur nedeniyle yaşanan karmaşanın ortasında doğru lastikleri sectiğimiz icin cok guzel sollama manevraları yaparak yarışı ikinci bitirmiştim." "Silverstone'un acılış bolumu harika, cok hızlı ve hata yapmanıza imkan bırakmıyor. Silverstone takvimden cıkarılırsa gercekten uzucu olur. Bu pisti hicbir zaman modası gecmiş bir yer olarak değerledirmedim. Evet, geleneksel ancak antika değil. Pistin muthiş virajlarına ilaveten, taraftarların oluşturduğu cok ozel bir atmosfer var, buyuk kayıp olacak." Mario Theissen: "İngiltere Grand Prix'ye giderken yapacak cok işimizin olduğunun farkındayız. Bununla birlikte İstanbul'daki performansımız, uzerinde calışılacak iyi bir temel oluşturdu. İlk kez Turkiye'de cift katmanlı difuzeri kullandık. Aracın hızına etkisi ortada. En azından puan alabilecek kadar hızlı hale geldik. Elbette takımdaki kimse bu sonuctan tatmin olmuş değil, fakat bu ilerlemeyi, bir sonraki safhaya gecmek icin iyi bir atlama taşı olarak kullanacağız. Gelişim hızımızı artırdık. Silverstone'a yeni parcaların kullanıldığı farklı bir paketle cıkacağız. Şu andan itibaren iki veya uc yarış aralığında aracta surekli onemli değişimler yapacağız. Cift katmanlı difuzer de bu gelişim surecine dahil olacak. Henuz 2009 sezonunu kapatmanın cok uzağındayız." TurkiyeF1.com __________________