Andreas Mikkelsen, Sardunya Rallisi ile Hyundai WRC takımına geri donerken, 2019 sezonunun kalan kısmında yer alıp almayacağı belirsizliğini koruyor. Hyundai bu yıl tum rallilere Thierry Neuville ve Andreas Mikkelsen ile katılmayı planlamıştı ve ucuncu aracta ise Dani Sordo/Sebastien Loeb yer alacaktı. Fakat son dort rallinin ikisinde Mikkelsen koltuğunu kaybetti. Takım patronu Andrea Adamo, İtalya dışında Mikkelsen'le ne yapacakları konusunda net bir fikre sahip olmadıklarını ima etti. "Yalan soylemekten hic hoşlanmam. Yalan soylemek istemiyorum, bu yuzden kalan yarışlarda aracta olup olmayacağı hakkında hicbir şey soylemek istemiyorum." "İnsanlarımızdan en iyi şekilde faydalanmaya calışıyorum. Futbol hakkında cok fazla şey bilmem ama en iyi takımların en iyi oyuncularını kullandığını biliyorum." Takımın eski genc pilotu Jari Huttunen, i20 Coupe Dunya Ralli Otomobili'nde Finlandiya'daki iki ulusal etkinlikte mucadele ediyor. Bununla birlikte Adamo, Finlandiya Rallisi'nde kendi araclarında yer almasının mumkun olmadığını soyledi. Adamo, "Araca alışmasına yardım ediyoruz. Bu yuzden Finlandiya'da ralliye katıldı. Bizim icin bazı parcaları test etti." "Eğer bu fırsatı yakalarsam o zaman kullanacağım. Finlandiya icin ucuncu aracta olup olmayacağını sorarsanız o zaman hayır diyebilirim." dedi. Adamo, Finlandiya Rallisi hakkında ise, "Acıkcası otomobil tarafında suruculere kıyasla daha fazla endişeliyim. Elbette arac iyi bir ilerleme kaydetti ama orası cok fazla yol tutuşun olmadığı bir yer ve Finlandiya cok kaygan olduğu icin sorunlar yaşıyoruz. Bu konu uzerinde calışıyoruz. Neuville gibi suruculerimiz var, daha once Finlandiya'da bolca yarıştı. Belki Toyota'dan Tanak, Meeke veya Latvala kadar rekabetci değil. Ama o Neuville! Finlandiya'da rekabetci olabilmesi icin onlara hic iyi araclar veremedik. Bunun icin calışıyoruz." dedi. GUNLUK GAZETELER