Honda MotoGP patronu Alberto Puig, Marc Marquez kazanmaya devam ettiği surece Japon ureticinin sadece Jorge Lorenzo icin motosikleti değiştirmeyeceğini soyledi. Honda RC213V motosikleti kolay motosikletlerden birisi değil ancak Marquez onu cok iyi idare edebiliyor ve onunla son 3 senedir şampiyonlukları kimseye kaptırmadı. Dani Pedrosa'nın yerine Repsol Honda'ya gecen bir diğer şampiyon Lorenzo, yeni motosikletine bir turlu alışamadı ve hic iyi sonuclar alamadı. Bunun uzerine Lorenzo, gectiğimiz hafta Japonya'daki Honda fabrikasını ziyarete gitti. Lorenzo, Mugello hafta sonunda Honda'nın Marquez'in sonucları nedeniyle motosiklette ciddi değişikliklere sıcak bakmadığını soylemişti. Puig, Lorenzo'nun bu iddialarını doğruladı. Puig, "Jorge ile bircok şey denedik ve onu motosiklette rahat hissettirmek icin denemeye devam ediyoruz. Japonya'ya ziyareti % 99 bunun icin, kendisini daha rahat hissetmesini sağlamak icindi." "Sonuc olarak, şu anda olan şeyler son senelerde de oldu. Marc lider. Surpriz olan şey, Jorge'nin sonucları. Ancak onun bu konuda bir bahanesi yok." "Motosikletin temeli fena değil cunku neredeyse her sene şampiyonluk kazanıyor. Jorge'nin ona adapte olamaması, motosikletin kotu olduğu anlamına gelmiyor. Sırf bir surucu adapte olamıyor diye, ozellikle de Marc kazanırken, motosikleti değiştiremeyiz." dedi. Barcelona'da konuşan Lorenzo ise, Japonya'da uzerinde calıştıkları bazı parcaların bu hafta sonu motosiklette olacağını ve Assen yarışında motosikletin ergonomi tarafında bir guncellemenin daha olacağını soyledi. Lorenzo, "Son yarışlarda, bunun uzun bir surec olacağını soyledim. Motosikleti, ozellikle viraj girişlerinde nasıl daha iyi surebileceğimi anlama konusundan uzaktayız. Sorun bu. Diğer sorun ise motosiklet uzerindeki ayakkabılarım." "Bu surec uzerinde calışıyoruz. Her şeyi benim icin daha rahat hale getirmeye calışıyoruz. Bu bir sporcunun maratona katılması gibi bir şey. İyi bir sporcuysanız, maratonu bitirebilirsiniz. Oldukca hızlı olabilirsiniz ancak ayakkabılar biraz fazla kucuk olabilir ya da ayakkabının şekli size uygun değildir." "Diğer sporcuların giydikleri ayakkabılar cok rekabetci urunler. Ancak şu anda benim icin oyle değiller." "Sadece motosiklet, motosikletin boyutu, motosikletin ergonomisi değil. Kendi anlayışımı ve suruş stilimi de iyileştirebilirim." "Ancak tabii ki motosikletin uzerinde daha rahat olabilirsem, o zaman daha rekabetci olabilirim. Bu yuzden Japonya'ya giderek bu sureci mumkun olduğu kadar kısaltmak istedim." dedi. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Honda, Sırf Lorenzo İcin Motosikleti Değiştirmeyecek