Caylak surucu Fabio Quartararo, son donemde kolunda yaşadığı kas şişmesinin cok şiddetli olduğunu, bu yuzden ameliyat icin yaz tatilini bekleyemeyeceğini, aksi takdirde fiziksel acıdan zorlayıcı Assen yarışını tamamlayamayacağını duşunduğunu soyledi. Quartararo, pazar gunku Mugello yarışında 10. olmasının ardından salı gunu kas şişmesi ameliyatı oldu. Fransız surucunun bu hafta sonu gercekleştirilecek Katalan GP'ye katılabilecek kadar zinde olduğu acıklansa da, Quartararo hafta sonu boyunca her zamanki kadar zinde olmayacağını kabul etti. Neden yaz tatilini beklemediğinin sorulması uzerine Quartararo, "Daha Katar'da bir şeyler olduğunun kucuk işaretleri vardı. Le Mans'da son 2 turda, Mugello'da ise yarışın yarısında zorlandım." "Mugello'dan sonra ameliyat olmaya karar verdim cunku buranın ve sonrasında Assen'in zorlu pistler olacağını biliyordum. Moto2'deyken de bunun işaretlerini gormuştum." "Assen'den once bunu yaptırmasaydım, kesinlikle oradaki yarışı tamamlayamazdım. Assen ve Sachsenring yarışları arka arkaya. Kolumun bu iki zorlu yarış icin hazırlanması iyi bir şey." dedi. Quartararo, ozellikle İtalya'da yaşadığı zorlukların, ani karar almasında etkili olduğunu kabul etti. Quartararo, "Mugello yarışı kritikti cunku on lastikte sorun yaşıyordum, bu yuzden fiziksel durumumu kontrol etmekten ziyade daha hızlı gitmek icin zorlamam gerekiyordu. Kollarım kotu durumdaydı, bu yuzden yarışın ortasında kaslarım şişti." "Hızlı bir ameliyat kararı olmadı aslında. Gerekli tum testleri yapıp buna karar verdik." "Dr Mir'in bu konudaki goruşu acıktı. Er ya da gec bir gun, bu ameliyatı olmak zorunda olduğumu soyledi. Bu yuzden hemen olmasına karar verdik." dedi. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Quartararo: Assen'de Yarış Dışı Kalmamak İcin Ameliyat Olmak Zorundaydım