MotoGP Katalan GP oncesinde cuma gunu en hızlı isim olan Fabio Quartararo, bu yarış oncesinde kolundan ameliyat olmasının ardından bu kadar hızlı olmayı beklemediğini soyledi. Petronas SRT surucusu Quartararo, kolundaki kas şişmesinin artması nedeniyle gectiğimiz hafta salı gunu ameliyat olmuştu. Katalonya'da ilk antrenman seansında 2. olan Quartararo, oğleden sonraki seansta elde ettiği 1:40.079'luk derecesiyle gunun en hızlı ismi oldu. Quartararo, "Bugun hic ağrı kesici yardımcı almadım, bu acıdan gercekten iyiydi." "Tabii ki yarış icin bir şeyler alırım cunku yarışta acının ne kadar cok olacağını bilmiyorum. Şu an icin henuz cuma gunundeyiz." "Ancak durust olmam gerekirse, ameliyatın uzerinden henuz yeni bir hafta gecmişken bu kadar hızlı olmayı beklemiyordum." "İlk seansta 1:40.3'lu bir derece yapınca, son turuma gore daha cok sınırda hissettim. Son turumda iyiydim ancak ilk turumdaki kadar iyi hissetmedim." "Ancak yaklaşık 0.3 sn geliştirdim. Bu yuzden ekranda bu dereceyi gorunce gercekten şaşırdım." dedi. Mugello'daki yarışa onlerden başlayan ancak lastiklerinin aşırı ısınması ve kas sorunlarının ardından 10. olan Quartararo, yarış performansından mutlu olduğunu ancak birisini yakın takip ettiğinde neler olacağını henuz bilmediğini soyledi. Quartararo, "Yarış performansım fena değildi. Acıkcası sabahki uzun suruşlerim oldukca iyiydi. Her iki seansta da eski lastiklerle performansım iyi seviyedeydi." "Bir ara cok yakın olmasa da Jorge Lorenzo'nun arkasında surdum. Onunla ve Vinales'le kıyaslama yaptım." "Onlardan biraz fazla gerideydim ancak yine de on lastikte bir değişiklik hissetmedim. 3. seansta birisine gercekten yaklaşarak on lastiğe neler olduğuna bakacağım. Yarış icin bu nokta uzerinde calışmalıyız." dedi. GUNLUK GAZETELER