Maverick Vinales, Katalunya GP’de dort motosikletlik bir kazaya sebep olduğu icin Jorge Lorenzo’yu eleştirdi ve Honda surucusunun gereksiz şekilde agresif olmasıyla “caylak hataları” yaptığını belirtti. Katalunya GP’de Lorenzo, Honda’daki kariyerinin en iyi sonucunu alacak gibi gorunuyordu. Ancak ikinci turun 10. virajında motosikletinin kontrolunu kaybedip duştu ve Vinales, Andrea Dovizioso ve Valentino Rossi’yi de duşurdu. Carpışmada en buyuk darbeyi alan Vinales, Lorenzo’nun 10. virajda bir geciş hamlesi yapmasına gerek olmadığını, Yamaha’nın duzluk dezavantajı yuzunden start duzluğunde kendisine rahatca atak yapabileceğini soyledi. Vinales, “İc tarafta onu gordum, kazadan kacınmak istedim ancak motosikletlerden biri bana arkadan dokundu ve sonrasında uctum. Kazadan kacınmak istedim ama imkansızdı.” “Durust olmak gerekirse bu viraj her zaman zorludur. Ancak hadi ama! İlk turda dorduncu sıradasın ve beni start duzluğunde gecebilirsin, duzluklerde yavaşım.” “Beni gecmek icin sadece uc, dort viraj daha beklemen gerekiyordu. Ayrıca formasyon turunda beni sebepsiz şekilde iceriden gecti, bunu anlamadım.” “Ayrıca Mugello’daki formasyon turunda da Jack Miller’la sorunlar yaşamıştı. Bilmiyorum. Bana sorarsanız, bu bir caylak hatası gibi gorunuyor ve o beş kez dunya şampiyonu olmuş bir surucu. Bazen motosiklet uzerindeyken duşunmemiz lazım.” “Harika bir surucu ve cok yetenekli olsa bile, yarışı iki turda kazanamazsınız.” “Dort kişiyi yarış dışı bıraktı. Kendisi dışında beni, Valentino’yu ve şampiyonluk icin yarışan Dovizioso’yu duşurdu. Bir yarış kazasıydı ancak şampiyonluk icin yarışan birinin 25 puanı geri kazanması oldukca zor. Yarış kontrol, dun bana karşı gosterdiği tavrı umarım bugun de gosterir.” şeklinde konuştu. Rossi ise Lorenzo’nun ceza alması gerekmediğini, ancak potansiyel bir podyumu kaybetmenin “cok uzucu” olduğunu soyledi. Rossi, “Bugun cok iyi hissediyordum, iyi bir hafta sonuydu. Petrucci’nin arkasındaydım ve ondan biraz daha hızlıydım.” “Geciş yapmaya calıştım ancak yanlış anda gectim cunku 10. viraja fazla hızlı girdim ve onumdeki kazayı gordukten sonra ne yazık ki Jorge’nin motosikletinden kacamadım.” “Kaza yapmamaya calıştım ancak motosiklet lastiklerime carptı ve duştum. Ayrıca bileğimde de ağrı var cunku ayağım iki motosikletin arasında kaldı.” “Ceza cıkıp cıkmayacağına yarış kontrol karar verecek. Bir şey soylememe gerek yok.” ifadelerini kullandı. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Vinales, “Caylak Hataları” Yuzunden Lorenzo’yu Eleştirdi