Jorge Lorenzo, Maverick Vinales, Valentino Rossi ve Andrea Dovizioso ile İspanya'da yaptığı kazanın ardından iyi başlangıctan oturu cok heyecanlandığını kabul etti. Henuz bu yıl hicbir yarışı ilk on icerisinde tamamlayamayan Lorenzo, Barcelona'da guclu bir başlangıc yaptı ve ikinci turda Vinales'in gerisinde dorduncu sıradaydı. Ancak dar 10. virajda Dovizioso ve Vinales'le temas yaşadı. Sonrasında bu olaya Rossi de karışınca dort surucu birden yarış dışı kaldı. Vinales, Lorenzo'nun riskli hamlesini eleştirirken, Honda surucusu olay oncesinde cok heyecanlandığını kabul etti. Lorenzo, "İyi bir başlangıc yaptım. Bir suru pozisyon kazandım ve motosiklette kendimi cok iyi hissediyordum. Isınma turlarından daha iyiydi. Hafta sonu boyunca olandan daha iyiydi ve frenleme konusunda işler giderek daha iyi hale geliyordu." "Bir onceki hızlanmadan Maverick, Marc'a carpamamak icin gaz kesmeliydi. Bu yuzden bundan faydalandım. Onun hava koridoruna girip geciş yapmaya hazırlanıyordum. Cunku ilk 2-3 turda daha fazlasını yapabileceğimi hissediyordum ve birkac sıra daha kazanabilirdim." "Muhtemelen Maverick'i yanlış yerde yanlış anda gecmeye calıştım. Bunun Austin'in ilk virajı gibi zor bir viraj olduğunun farkındaydım. Tum virajlarda bunun gibi pek cok kaza olduğunu gordum, 2016'da Iannone'de başıma gelmişti." "Muhtemelen cok fazla heyecanlandım. İyi hissediyordum ve giderek daha hızlı olabileceğimi hissetmiştim. Bana gore bu kazaları U virajlar yaratıyor ve bunu pek cok kez gorduk." "Sadece daha iyi anlamalıyım ve ilk turlarda daha temkinli olmanın daha iyi olduğunu unutmamam gerekiyor. Buna dikkate etmeliyiz. Bu benim hatamdı." Lorenzo, cılgınca bir şey yapmadığını ve etrafında cok fazla surucu olmasaydı kazanın olmayacağını da soyledi. "Cılgınca bir frenleme yapmadım. Sadece Maverick'in tarafındaydım ve normal şekilde frenledim. Sorun cok fazla surucu olmasıydı ve on tarafta Dovi viraj cıkışı icin cok iyi hazırlanıyordu. Hattın dışına acılmıştı ve ona giderek daha cok yaklaşıyordum. Ona vurmamak icin daha fazla fren yapmam gerekiyordu." "Eğer başka bir viraj olsaydı aynı şeyin gercekleşmeyeceğine inanıyorum. Ayrıca o anda bu gecişi denemeseydim bu olmayacaktı. Tum bu faktorlerin birleşimiydi." Vinales, Lorenzo'nun gridin en gerisine duşmesini isterken, Lorenzo da benzer goruşteydi. "Maverick'in tepkisini anlayabiliyorum cunku gecmişte bana da oldu ve ben de benzer tepki gosterdim. Tepkisini anlıyorum. Hicbir şey de soyleyemiyorum." "Acıkcası Valentino'ya soyledikleri icin minnettarım cunku aşağı yukarı soylediğim şeyleri soyledi. Dovi'yle konuştum ve ozrumu kabul etti." "Gecmişte başıma geldiğinde kotu ve sıcak anlar vardı. Bu bir yarış, gelecekte bu tur virajlarda nasıl davranmam gerektiği konusunda ders cıkarmaya calışıyorum. Gecmişi değiştiremem ve bunlar icin uzgunum." GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Lorenzo, Kazaya "Fazla Heyecanlanmasının" Sebep Olduğunu Duşunuyor