Repsol Honda surucusu Jorge Lorenzo, Barcelona MotoGP testindeki kazasında şişme bariyerlere carptığını ve tekrar sakatlanmaktan “korktuğunu” soyledi. Lorenzo gecen sene Aragon’da Marc Marquez’le yaptığı bir kazada sağ ayağındaki ikinci metatarsal kemiğini kırmış, daha sonra Thailand’da sol el bileğini kırmış ve kış aylarında antrenmanlarda sol el bileğini tekrar kırmıştı. Pazartesi gunku testte 8. virajda buyuk bir kaza geciren Lorenzo, seansın kırmızı bayraklarla durmasına sebep olmuştu. Lorenzo, cakıl havuzu eksikliği yuzunden şişme bariyerlere carptığını ve motosikletinin bu bariyerlerin ustune cıktığını belirtti. Bir başka sakatlık gecirmekten korkan İspanyol surucu hastaneye goturuldu, ancak “mucizevi şekilde” hicbir kırık teşhisi konmadı. Lorenzo, “Cok acı vericiydi, cok ağrım var, ozellikle de sırtımda. Ayrıca dirseğimde ve gecen sene Aragon’da sakatladığım bazı ayak parmaklarım da ağrıyor.” “Evet, cok buyuk bir kazaydı. Highside yaşamadım, sadece cok yuksek hızda on tarafı kaybettim ve bu olduğunda cakıllara cok hızlı şekilde giriyorsunuz.” “Cakıl zemin bile beni durduramadı ve şişme bariyerlere carptım.” “Daha sonra motosikletimi pist dışında gordum ancak cok korktum cunku sırtımda ağrı hissettim. Başta biraz korkmuştum ancak butun taramalardan ve rontgenlerden sonra mucizevi şekilde hicbir şeyin kırılmadığını oğrendik.” şeklinde konuştu. Lorenzo, kazadan sonra piste geri dondu ve 65 tur attığı gunu 17. sırada tamamladı. “Cok ağrı hissetmeme ve zorlayamamama rağmen motosiklete tekrar binebildim.” “En azından bazı şeyleri motosiklet uzerinde denemek ve muhendislere gerekli bilgileri vermek onemliydi.” GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Lorenzo, Barcelona’daki “Korkutucu” Test Kazasında Şişme Bariyerlere Carptı