Sebastian Vettel, ilk turda pozisyonunu Jenson Button'a kaptırmasının ardından takımın strateji değişikliğine gitmemesinin kendisini şaşırttığını soyledi. Yarışa pole pozisyonundan başlayan Alman surucu ilk turda 9/10'ncu virajları geniş alınca dışarı cıktı ve kısmen aracın kontrolunu kaybetti. Bu fırsatı değerlendiren Button, liderliği ele gecirerek ilk dakikalarda Vettel'le arasındaki farkı her gecen tur artırdı. Vettel ise yarış oncesinde planlanan uc pit stop stratejisi ile yarışa devam etti ve sonucta iki pit stop yapan Button ve takım arkadaşı Mark Webber'in gerisinde yarışı ucuncu sırada tamamladı. Vettel, ikinci bolumde Button'u yakalamak icin pitten daha hafif depoyla cıkmasına rağmen, yeniden pite girmeden one Brawn'ı gecme imkanı bulamadı ve zafer umidiyle cıktığı yarışı podyumun son basamağında tamamlamak zorunda kaldı. Alman surucu, başlangıcta takımın iki pit stop stratejisine donduğunu duşunduğunu belirterek, "Ardından ikinci bolumde trafiğe yakalandım, kendisini gecmeye cok yaklaşmıştım, sollama imkanım oldu ancak bunu değerlendiremedim. Ondan sonra da tur derecem kotuleşmeye başladı" dedi. Uc pit stop stratejisinin de zaten liderliği ele gecirmesini daha zor hale getirdiğini ifade eden Vettel, ilk turdaki hatanın da tumuyle kendisinden kaynaklandığını kabul etti. Vettel, "9/10'ncu virajlarda aracın kontrolunu neredeyse kaybediyordum. Benim hatamdı. Bu yuzden zor bir gun oldu, belki arkadan ters ruzgar etkili oldu. İkinci turda da yine neredeyse aracın kontrolunu kaybetmek uzereydim" dedi. Sonucta Brawn'ın bugun gecilemeyecek kadar hızlı olduğunu vurgulayan Vettel, "Bu hatanın sonuca cok buyuk bir etkisinin olduğunu sanmıyorum. Jenson bugun cok hızlıydı. Onu arkamda tutma imkanım olmazdı herhalde" şeklinde konuştu. Bu arada yarışın sonuna doğru takım arkadaşı Webber'i yakalandığında, telsizden Avustralyalı surunun cok hızlı olduğu ve kendisinin pozisyonunu koruması gerektiği yonundeki konuşmaya da değinen Vettel, takımdan herhangi bir talimat almadığını soyledi. Vettel, "Bana Mark'ı gecme diye soylenmedi. Sadece Mark daha hızlı dendi. Pole pozisyondan başladığınızda kazanmak istiyorsunuz. İlk turda liderliği kaybederseniz tabi kotu oluyor. Başka birisinin sizden daha hızlı olduğunu gormek guzel olmuyor. Sonucta ucuncu oldum, elbette mutlu değilim. Son turlarda biraz daha hızlı olmayı umuyordum" dedi. TurkiyeF1.com __________________