Mark Webber, ne kendisinin ne de takım arkadaşı Sebastian Vettel’in, dun Turkiye Grand Prix’de Jenson Button’ı durdurubilmek icin yapabileceği hicbir olmadığını soyledi. Vettel yarışa pole pozisyonundan başlamasına rağmen, Buton henuz ilk turda liderliği ele gecirerek, sezonun yedinci grand prix’sinde altıncı zaferini yaşadı. Yarışa dorduncu cepten başlayan Webber ise, iki pit stop stratejisiyle takım arkadaşını geride bırakarak ikinci olmayı başardı. Webber, Button’ın diğer suruculerden farklı bir kulvarda yarışmasına rağmen aldığı sonuctan memnun olduğunu soyledi. Avustralyalı surucu, “İlk bolumde mumkun olduğunca uzun sure pistte kalmak zorunda olduğumu biliyordum. Oldukca da işe yaradı. Yakıt tasarrufu yaparak, bir tur daha fazla pistte kaldım, bu da bana biraz zaman kazandırdı. Sebastian’ın stratejisini biliyordum” dedi. Webber, “Hem Sebastian, hem de ben, artık ilk sıranın gittiğini biliyorduk. Mesele, Jenson’ın arkasında kimin bitireceğiydi. Jenson başka bir gezegende suruyordu adeta” diye konuştu. TurkiyeF1.com __________________