Scuderia Toro Rosso patronu Franz Tost, Turkiye Grand Prix'deki tecrubelerini, onumuzdeki Silverstone yarışında daha guclu olmak icin kullanacaklarını belirtti. Yarış boyunca lastiklerden ideal performansı cıkarmakta başarısız olan Faenza merkezli İtalyan ekibi sezonun en kotu hafta sonlarından biri gecirdi. Sebastien Buemi mucadeleyi 15., Sebastien Bourdais ise 18. sırada tamamladı. Tost yaptığı acıklamada, "Sıralamalarda yaşadığımız problemlerin ardından zaten yarıştan cok fazla birşey bekleyemezdik. Bununla birlikte tum hafta sonu yaşadıklarımız arac ayarlarının nasıl yapılacağı konusunda bizim icin faydalı bir oğrenme sureci oldu" dedi. Bu nedenle İstanbul'dan cok şey oğrenmiş olarak ayrıldıklarını belirten Tost, "Umarım ikihafta sonra bunları Silverstone'da uygulayıp daha iyi bir performans sergileriz" diye konuştu. Buemi ise, takımın iyimserliğini koruması gerektiğini belirterek, aynı problemlerin tekrarlanmaması icin calışmaya devam edilmesini istedi. Buemi, "Zor bir haftaydı. Fakat benim icin iyi bir yarış oldu. Surekli elimden geldiğince ataklar yaptım. Cuma ve Cumartesiye gore bugun biraz daha rekabetciydik. Son iki yarışın ardından benim icin iyi bir tecrube oldu" dedi. TurkiyeF1.com __________________