Button: 'Sezonun en iyi aracıyla yarıştım'
Spor Haberleri0 Mesaj
●11 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Button: 'Sezonun en iyi aracıyla yarıştım'
-
17-10-2019, 15:04:20Bu sezon yedinci yarışında altıncı zaferini yaşayan Jenson Button, Turkiye GP'de kullandığı BGP 001'in, sezonun en iyi aracı olduğunu soyledi. Yarışa Sebastian Vettel'in yanında ikinci cepten başlayan İngiliz surucu, Alman pilotun hatası nedeniyle ilk turda liderliği ele gecirdikten sonra yarış sonuna kadar pozisyonunu korumayı başardı. Son turlarda yavaşlayan ve damalı bayrağı Mark Webber'in 6 saniye onunde gecen Button, "Bugunku arac, bu yıl şu ana kadarki en iyi aractı. Diğer yarışlardada hızlıydık ama arac biraz gevşekti ve bu da benim suruş stilime uymuyordu. Aracı gittikce daha iyi hale getiren herkese teşekkur etmek zornudayım" dedi. Button, "Bu pistin bana diğerlerinden daha uygun olup olmadığını bilmiyorum ama arac bugun muthişti. Keşke (bu başarıda emeği gecen) herkese podyuma cıkarabilseydik" ifadelerini kullandı. Yarışın ikinci bolumunde Vettel'in baskısı altında bulunmasına rağmen, Red Bull pilotunun fazladan bir pit stop yapacağını bildiğini soyleyen Button bu yuzden bu bolumde pek bir kaygı duymadığını belirtti. Takımın bu hafta sonu diğerlerine gore farklı bir kulvarda yarıştığını kaydeden Button, Vettel'i işaret ederek, "Evet, onun erken pite gireceğini biliyordum. Hangi turda duracağını biliyorduk. Yine de, bir tur icinde 0.8 saniye daha hızlı bir aracın sizi yakaladığını gormek pek de hoş bir şey değil. Bugun bir kademe daha ilerleme kaydettik. Cok guzel bir duygu" dedi. Barrichello'nun bugun yarış dışı kalmasıyla birlikte en yakın takipcisi takım arkadaşıyla arasındaki puan farkını 26'ya cıkaran Button, "İngiltere GP her zaman ozel bir yarıştır. Fakat 26 puan farkla şampiyona lideri olarak orada yarışmak cok daha guzel bir duygu olacak. Silverstone'da yarışmayı buyuk bir sabırsızlıkla bekliyorum" dedi. TurkiyeF1.com __________________