Toyota ciftinden takıma teşekkur
Spor Haberleri0 Mesaj
●15 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Toyota ciftinden takıma teşekkur
-
17-10-2019, 15:04:17Jarno Trulli, Monako'daki sonuk yarışın ardından Turkiye Grand Prix'de yeniden mucadeleye donmelerinden dolayı takımını ovdu. Yarışı dorduncu sırada tamamlayan İtalyan pilot, "Yarış sonucu ve arac beni memnun etti. (Monako'dan sonra) aracın performansını artırmak icin gercekten cok calıştık. Yeniden podyum mucadelesi verecek bir yarış cıkarmak harika oldu. Takım bu hafta sonunda kaydettiği ilerlemeden dolayı ovguyu hak etti" dedi. Trulli, "Startım inanılmazdı. İlk virajda iki sıra ilerledim. Bu arada ilk turda frenler kitlendiği icin sıkıntı yaşadım ve dorduncu sıraya duştum. Ondan sonra iyi bir yarış ritmi yakaladım. Nico Rosberg'le zorlu bir mucadele oldu. İlk pit stoplar sonrasında onumdeydi ancak ikinci pit stopda kendisini solladım" diye konuştu. Yarışın sonuna kadar rekabetci bir yarış cıkardığını soyleyen Trulli, "On sıralar icin mucadele etmek keyif vericiydi. Hafta sonuna olumlu bir başlangıc yapmıştım. Kısa surede ideal ayarları bulduk. Yeniden rekabetci bir seviyeye geldiğimiz icin cok mutluyum" dedi. Dun sıralamaların ikinci seansında elenen Glock da, yarışı puanla bitirmekten dolayı mutlu olduğunu soyledi. Glock, "13. cepten başlayıp puan almak kolay olmadı. Startta biraz şanssızdım. İyi bir cıkış yaptım ama birinci virajın cıkışında başka bir arac dışardan gelince pozisyon kaybettim, belki gecilmeseydim daha iyi bir sonuc bile olabilirdi" dedi. Glock, "Fakat sonucta puan aldığım icin mutluyum. Formula 1'de pozisyonunuzu geliştirmek ustalık istiyor. Fakat doğru bir strateji uyguladık. Pit stoplar harikaydı, ayarlar cok iyi sonuc verdi. Tum takıma bundan dolayı teşekkurler" şeklinde konuştu. Alman surucu ayrıca, "Yarıştan onceki hedefimiz puan almaktı. Bunu başardığımız icin mutluyum. Onumuzdeki yarışta daha fazlasını umuyorum" dedi. TurkiyeF1.com __________________