Dunya Şampiyonu Lewis Hamilton, dort gozle beklemesine rağmen evindeki yaışın bu sezonki en zorlarından biri olmasını bekliyor. Turkiye'de gecen haftasonu 13. olan McLaren pilotu, Silverstone'nin yuksek hızlı virajlara sahip karakterinin aracını daha da zor durumlara duşureceğini kabul etti. Hamilton: "Gelecek haftasonunun tamamıyla cok zor olacağını bekliyoruz. İlk olarak Silverstone, takvimdeki en hızlı yerlerden biri ve hızlı virajlarda aracımı iyi değil, bu acık" "Ayrıca orada KERS'ten faydalanmak da diğer pistlere gore zor. Cunku pek fazla sert fren yeri yok, fikriniz olsun diye soyluyorum Luffield'in cıkışından Stowe'ye kadar frene dokunmuyoruz, yaklaşık yarım tur; ve KERS'in tetiklemesinden faydalanabileceğiniz uzun duzlukleri takip eden yavaş cıkışlar da yok" "Zor olacak ama kendi evimde, ulkemdeki taraftarlarımın onunde yarışmayı dort gozle bekliyorum." İlk 7 yarışta sadece 9 puan alabilen Hamilton, zor bir donemden ilk kez gecmedini belirtti. Dunya şampiyonu, sonunda işlerin yoluna gireceğini soyledi. Hamilton: "Bu senenin benim Formula 1'deki ilk zor sezonum olduğu doğru ama kariyerimdeki ilk değil. Zor ve cetin yıllarım olmuştu." "Karting ve kucuk formula donemlerimde de zor zamanlarım olmuştu. Bir cok ust duzeyde takımda yer alıp harika aracları kullanarak kariyerim boyunca cok şanslı zamanlarım da oldu. Bu karakterinizi geliştiriyor, bazı iyi seneleriniz olur ve bazı kotu seneleriniz de. Ama iyi ve kotulerden ders aldığınız surece, daha guclu bir insan haline gelirsiniz." "Her bir gun daha iyi bir insan ve daha iyi bir pilot olmayı duşunuyorum. Takımla bazı muhteşem zamanlarımız oldu ve o gunlere yakında doneceğimizden eminim. Bu arada onlere geri donmek disiplin, azime ve sıkı calışma gerektiriyor." "Bu sene bunu yapamayabiliriz ve Silverstone'nin pakedimiz icin zor olmasını bekliyoruz" TRF1.NET
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Hamilton, Evinde de Sıkıntı Yaşayacağını Duşunuyor [Spor Timi]