FIA, Formula 1 Takımlar Birliği (FOTA) ile sporun geleceğine ilişkin yaşanan anlaşmazlıkta, az da olsa bir ilerleme sağlanabileceğini ifade ederek, Max Mosley'in takımlara yaptığı 2010'da onkoşulsuz yarışma cağrısına gelen cevabın "tumuyle olumsuz olmadığını" savundu. Mosley, dun FOTA uyesi sekiz takıma gonderdiği mektupta, 2010'da yarışmak icin one surdukleri şartlardan vazgecip vazgecmeme konusunda akşam saatlerine kadar kendilerinden bir cevap beklediğini belirtmişti. FOTA'dan gelen cevabın detayları acıklanmazken, kaynaklar; takımların henuz one surdukleri şartlardan geri adım atabilecek pozisyonda olmadıklarını ifade ettiğini bildirdi. Bununla birlikte FIA'dan bir sozcu, takımların son tutumlarının, uyuşmazlığın cozumune yonelik bazı cesaret verici işaretler taşıdığını ifade etti. Sozcu, FOTA'dan icinde ceşitli ekler bulunan bir mektup aldıklarını belirterek, "Muhtevası tumuyle olumlu değil. Detayları incelemekteyiz" dedi. FOTA, butcı sınırlaması gibi maliyetlerin duşurulmesine yonelik FIA kararları konusunda federasyona karşı agresif bir tutum icine girmekten kacınıyor. Bununla birlikte takımlar, kendi onerilerinin kabul edilmesi konusunda da ısrar ediyor. Bu arada sadece 2010 kuralları değil, Formula 1'in yonetimi konusunda da taraftar arasında fikir ayrılıkları bulunuyor. Takımlar bu nedenle
yeni Concorde Anlaşması'nın bir an once imzalanmasını istiyor. FOTA Başkan Yardımcısı John Howett gecen hafta sonu Turkiye'de yaptığı acıklamada, gelecekte kuralların nasıl bir cerceveye oturtulacağını tespit etmenin oncelikli konu olduğunu soylemişti. Howett, Formula 1'in yonetim şekli, kaynakların kontrolu gibi konuların FOTA'nın oncelikle netleştirilmesi gerektiğini istediği noktalar olduğunu belirtmişti. TurkiyeF1.com