Cal Crutchlow, Katalunya Grand Prix’sinde LCR Honda’dan takım arkadaşı Takaaki Nakagami’nin suruşunden “pek etkilenmediğini” soyledi. Crutchlow, yarışa kendisinden yedi sıra geride başlayan ve ilk turda bu farkı kapatan takım arkadaşı Nakagami’nin dorduncu virajdaki geciş hamlesinin gereksiz şekilde agresif olduğuna inanıyor. İngiliz surucu, Nakagami’nin hamlesini, kendisinin Jack Miller’a dordunculuk icin yaptığı ancak pist dışına taşıp kaza yaptığı hamleye benzetti. Crutchlow, “İlk turlarda Taka’nın dorduncu virajda bana atak yapıp beni pist dışına zorladığı hamle, yarışın o bolumunu benim icin mahvetti cunku cok zorlama bir hamle yaptı.” “Elbette bu, yarışların bir parcası ve ben de bunu daha once yaptım ancak ikimizi birden dışarıya doğru zorlama şeklinden etkilenmedim.” “Ben normal bir şekilde donmeye başladım ve o, benim Jack’e yaptığım gibi atak yaptı ancak o virajı donebildi, ben ise Jack’in oldukca arkasındaydım ve Taka ikimizi de pist dışına doğru cıkmamıza sebep oldı ve dış taraftaki beyaz cizgilere kadar taştım ve dort kişi beni gecti.” “Yarışın ikinci turuydu. Startta pozisyon icin savaşmayı anlıyorum, ancak hem kendi yarışın hem de benim yarışımı ilk turlar icin mahvetti ve ben geri donuş yapabildim ancak o yapamadı.” “Ona, bunu tekrar yaparsa neler olacağını soyledim.” şeklinde konuştu. Motorsport’a konuşan ve yarışı sekizinci sırada tamamlayan Nakagami ise yanlış herhangi bir şey yapmadığına inanıyor. Nakagami, “Elbette bir risk aldım, ancak buyuk bir şey değildi. Ona dokunmadım ve belki de onu biraz rahatsız ettim, ancak yarışlar boyledir.” “Ona vursaydım veya kaza yapsaydık elbette ozur dilerdim, ancak yarışıyoruz ve bazen agresif olmalısınız.” “Onu anlıyorum, cunku yarışta kaza yaptı, belki durum cok iyi değil bu yuzden bana ne soylemek istediğini anlıyorum.” “Ancak cok onemli bir şey değil, belki de bugun veya sonraki yarışta hicbir sorun kalmayacak.” ifadelerini kullandı. GUNLUK GAZETELER