Red Bull'un danışmanı Helmut Marko, Honda'nın bu yıl sahip olduğu dayanıklılıktan memnun olduğunu soyledi. Red Bull bu yıl şimdiye kadar gercekleştirilen yarışlarda dayanıklılık sorunu neredeyse hic yaşamadı ve Max Verstappen ilk yedi yarışın tamamını ilk beş icerisinde bitirdi. Başlangıcta Honda motoruna gecildiği icin bu konuda bazı endişeler vardı ancak Helmut Marko, geride kalan yedi yarışın ardından mevcut durumdan memnun olduklarını soyledi. "Her şeyden once Honda'nın dayanıklılığından cok mutluyuz. Gucumuz var ancak Paul Ricard'da yeni bir motor alacağız. Bu buyuk bir adım değil, buyuk adımı Monza'da atacağız. Ama Honda, farkı kapatmaya devam ediyor." "Ortaya konulan eforun ne kadar buyuk olduğunu sormayın, Japonya'daki test tezgahları gece gunduz demeden calışıyor." Marko, Formula 1''deki mevcut dominasyonu da değerlendirdi. "Red Bull, Vettel'le dort baskın yıl gecirdi ama asla Mercedes kadar baskın değildi. Baskın olduğumuzda sezon boyunca ceşitli kural değişiklikleriyle yavaşlatıldık." "Once kanadın esnemesi, sonrasında difuzor konusu oldu. O zaman tum sezon boyunca değişiklikler mumkundu. Bugun ise değil." "Şimdi lastiklerle ilgili problemler var ve değişikliğin mumkun olup olmadığını bilmiyorum. Pirelli, daha once 2013 Silverstone'da lastiklerin patlamasının ardından sezon icerisinde değişiklik yapmıştı. Soylediğim gibi ben cozulmesi gereken sorunun ne olduğunu zaten gosterdim." "Acıkcası eğer bu sorun MotoGP'de olsaydı, o zaman cozmuş olurlardı. Formula 1'de herhangi bir takıma avantaj sağlamamız gerekmiyor. Aksine taraftarlar icin en iyi yarışı sunmakla yukumluyuz." GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Red Bull, Honda'nın Dayanıklılığından Memnun