Jack Miller, Repsol Honda surucusu Jorge Lorenzo'nun bu sene yarış oncesindeki ısınma (formasyon) turlarında kontrolden cıktığını, bircok surucunun benzer konudan şikayet ettiğini soyledi. Lorenzo, Katalan GP'nin ikinci turunda 10. virajda duşup beraberinde Maverick Vinales, Valentino Rossi ve Andrea Dovizioso gibi 3 onemli ismi yarış dışı bırakmasının ardından eleştirilerin merkezinde yer almıştı. Lorenzo, yarış başlamadan once de ısınma turunda Pramac Ducati'den Miller'e karşı cok agresif bir hamle yapmıştı. Bu sene Lorenzo bircok benzer olaya karıştı. Miller, "Bu surucu ısınma turlarında kontrolden cıkıyor. Bu cok sacma." "Mugello'da beni engelleyerek gecti. Jerez'de ısınma turunda neredeyse takım arkadaşı Marquez ile 6. virajda carpışıyordu." "Isınma turlarında sakinleşmeli. Tam gaz gidiyor. Yani bu seneki ısınma turlarında 4 kez kaza yapabilirdi. O lastiklerle ilk turunda cok aşırı zorluyor." "Nedenini bilmiyorum ancak bu tamamen onun aptallığı. Bunun bir nedeni olamaz." dedi. Barcelona'da Lorenzo'dan kacamayan Vinales, yarışın ardından yaptığı acıklamada Lorenzo'nun TT Assen yarışına en geriden başlaması gerektiğini cunku kendisinin caylak hataları yaptığını soylemişti. Ancak LCR Honda'dan Cal Crutchlow, yaşananların normal olduğunu ve Vinales'in de benzer şeyler yaptığını soyledi. Crutchlow, "Onun stili boyle. Her zaman boyle oldu. O, ısınma turlarında her zaman maksimum seviyede gider. Vinales de cok benzer. Yarış startı oncesinde ikisi de cok benzer duşunce yapısına sahip oluyorlar." "Bu durum hicbir zaman Vinales'e yardımcı olmadı. Bu onun stili. Yanlış olduğu gibi bir şey soylemiyorum." "Bir diğer şey ise, Lorenzo genelde cok geriden başlıyor. Isınma turunda her zaman onlere gidiyor. Isınma turunda yaklaşık 10 surucu geciyordur. Bu, Mugello'daki tum yarışta gecebileceği surucu sayısından daha fazla." "Durust olmak gerekirse, ısınma turundaki yatma acısı tum yarıştaki yatma acısından daha fazla. durum boyle. İyi ısınma turları atıyor." "Bu kendisine bağlı. O doğal yetenekli bir surucu ve durum boyle." dedi. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Miller: Aptal Lorenzo Isınma Turlarında Kontrolden Cıkıyor