Suzuki surucusu Alex Rins, Katalonya yarışında Ducati'den Danilo Petrucci'nin arkasında takılıp kalmasaydı, yarışı kazanabileceğini soyledi. Rins, Katalan GP'nin buyuk bolumunde Petrucci ile ikincilik mucadelesi verdi ancak Ducati'yi arkasında tutmayı başaramadı. Rins, Petrucci'yi yeniden gecmeye calışırken bir ara 1. viraj frenlemesinde neredeyse vuracaktı. İlk virajda yaşananların ardından altıncı sıraya kadar gerileyen Rins, yarışı 4. sırada tamamlayabildi. Rins, Petrucci'nin arkasında lastiklerinin aşırı ısındığını bu yuzden frenlemede sorun yaşadığını, lider Marc Marquez ile farkı kapatamadığını soyledi. Rins, "Verilere baktığımızda bu durum gorunuyor. Onun arkasında lastik basıncı arttı ve basıncı duşurmek cok zordu." "Biraz daha hızlı gidebilmeyi umuyordum ancak pazar gunu muhendislerimiz lastikleri ve motosikleti analiz ettiler." "Durust olmam gerekirse, Petrucci'nin arkasında motosikletimiz aşırı ısındı. Lastik basıncları bir anda yukseldi. Bu nedenle frenlemede ve aynı zamanda virajlarda zorlanıyordum." dedi. Rins, yarışın 4. turunda neredeyse 3. virajda motosikletinden duşecekti. Rins, motosikletinin kendisini atma durumunun arka lastiğin sağ omzundaki tuhaf bir sorundan kaynaklandığını, bu yuzden o yatma acısında motosikletinin kontrol edilemez olduğunu soyledi. Rins, "Virajlara girerken Petrucci'den daha hızlıydım ancak hızlanmada lastikler nedeniyle cok zaman kaybediyordum." "Onu gectiğimde, 2 tur boyunca zorladım ancak kucuk de olsa fark acmak imkansızdı. Tum hafta sonu boyunca son sektorde cok gucluyduk ancak yarışta orada cok zaman kaybettik." "4. virajda Petrucci'yi gecene kadar, bir adım daha attı. Beni yakın takip edebiliyordu." "Benim icin durum zordu cunku ilk viraja gelirken duz frenleme iyiydi ancak motosikleti yatırdığımda arka taraf kontrol edilemiyordu. Orada kaza yapmaya cok yakındım." dedi. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Rins: Petrucci'nin Arkasında Takılıp Kalmam Galibiyeti Kacırmama Neden Oldu