Mercedes’in yedek surucusu Esteban Ocon, bu sezon Lewis Hamilton’ın nasıl calıştığını gormeden once İngiliz surucu hakkında “daha farklı bir duşunceye sahip olduğunu” soyledi. Eski Force India/Racing Point surucusu Ocon’un Mercedes’teki gorevi, simulator suruşleri ve yarış hafta sonlarında pistte olmasını iceriyor. Gecen sene bu gorevi ustlenen Mercedes destekli George Russell, takımın ve Hamilton gibi isimlerin calışmalarının nasıl işlediğine dair bir bakış acısına sahip olmanın bir surucu olarak cok yararlı olduğunu soylemişti. Bu sezon Mercedes ile arka planda yakından calışan Ocon, ilham aldığı unsurlar olduğunu ve “tamamen kopyalamayacağına” rağmen gorduklerinin, geleceği icin “yararlı” olacağını soyledi. Ocon, “Lewis’in neden bu kadar cok başarılı olduğunu ve neden bu kadar cok şampiyonluğu olduğunu goruyorsunuz. Bu kesinlikle tesaduf değil.” “O, pistteyken sıkı calışıyor ve doğru soruları soruyor ve aklında da hızlı olan biri. Eğer ilginc bir şey varsa bununla ilgili konuşuyor.” “Onu, şimdiki kadar tanımadığım zamanlarda ona karşı daha farklı bir duşuncem vardı. Ancak şimdi onun nasıl biri olduğunu biliyorum ve nasıl calıştığını biliyorum.” “Eğer başarılıysanız bunun arkasında sebepler vardır ve şu anda performansının zirvesinde. Bunun uzun sure devam edeceğini duşunuyorum.” dedi. Mercedes, bu sezon şu ana kadar yapılan yedi yarışı da kazanmış ve gecen senenin bu donemine gore 89 puan daha fazla almış durumda. Bu, Hamilton’nın başarısının takımın baskınlığından geldiği şeklindeki eleştirilere yol acmıştı. Ocon bu konuda, “Bu, iceriden cok daha zor gorunuyor. Her zaman her şeyi kontrol altında goturuyormuşuz gibi gorunuyoruz, ancak hic de oyle değil.” “İceride cok fazla duşunce ve tartışma var. Bir surucu ve bir takım olarak kazanmak asla kolay değildir. Hayatta istediğinizi elde etmek asla kolay değildir ve bu, burada da boyle.” ifadelerini kullandı. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Ocon: Hamilton’ın Başarısı “Tesaduf Değil”