Renault surucusu Daniel Ricciardo, son turda Lando Norris'e karşı gercekleştirdiği atağı yaptığı icin pişman olmadığını soyledi. Paul Ricard'daki yarışı son turda Norris'i gecerek yedinci sırada tamamlayan Ricciardo, yarış sonrasında bu geciş hamlesi ve yarış hakkında acıklamalarda bulundu. Ricciardo, “Son turda Lando ve Kimi ile mucadelede neler olduğunu bilmiyorum” “Durust olmak gerekirse, arac ustu kameralardan tekrarı izleyeceklerini biliyorum. Ancak pistte kalabilmek icin her şeyi yaptım ama bu yeni asfaltla beraber yuksek yol tutuşlu bir cizgi olduğunu gorebiliyorsunuz ve bu cizgi dışındaki her yerde lastik parcası dolu.” “Takım icin puan almaya devam etmemizi umuyorum, ancak kendi acımdan, denediğim icin memnunum. Ne olursa olsun pişmanlığım yok, cunku son turdu ve pozisyon icin savaşıyorduk ve mucadele ederken geride durup beklemek benim tarzım değil.” “Goreceğiz, umarım sonuc değişmez. Olay icin herkese iyi bir acıklamaya sahip olduğunu duşunuyorum. Ancak son ana kadar savaşmak eğlenceliydi.” “Pist dışına cıkıp avantaj sağladığımı kesinlikle duşunmuyorum. Durust olmak gerekirse, pist dışına cıktığım ve geri donemediğim icin Kimi beni gecti.” “Asıl sorun, pistin tamamen acık olması. Eğer pistte duvarlar olsaydı duvara girmiş olurdum ancak bu geniş araclarla beraber cok fazla kor nokta var ve Lando’yu aynalarımda bir sure gordum ancak daha sonra yoktu. Bu yuzden cizgimde saygılı şekilde davranmaya calıştım ancak gormesi zordu.” “Takım, Lando’nun hidrolik sorunu yaşadığını soyledi ancak nerede yavaş kalacağından emin değildim. Ona yaklaştığımı biliyordum ancak Kimi de bana yaklaşıyordu, bu yuzden zorlu bir son tur olacağı belliydi.” “Geciş yapmak zordu, ozellikle bazı aracları gecmek diğerlerinden daha zordu. Cunku DRS ile bile gec fren yaptığınızda 8. virajda ancak rakibinizin yanına gelebiliyorsunuz.” “Bu hafta sonu aracın tum potansiyelini gorduğumuzu duşunmuyorum. Arac ayarı konusunda biraz sıkıntı yaşadığımızı hissettim. Ayar konusunda daha iyi olabilirdik ve Avusturya’da daha iyi olabileceğimizi duşunuyorum. McLaren, guncelleme yapmadan bu sonucu aldı, bu yuzden yapacak işlerimiz var.” “Pist zorlu, uzun virajlar var ve orta hızlı virajlarda ondeki aracı takip etmek zor. İlk turlarda yumuşak lastikli suruculerin arkasında lastiklerimi oldurdum ve startta sıra kaybetmek benim sucumdu. Sonuc olarak zorlu bir yarıştı.” şeklinde konuştu. GUNLUK GAZETELER