Nico Hulkenberg, Alfa Romeo pilotu Kimi Raikkonen'den daha hızlı olmalarına rağmen geciş yapmanın cok zor olduğunu soyledi. Nico Hulkenberg, 13. sıradan başladığı yarışın buyuk kısmını Alfa Romeo pilotu Kimi Raikkonen'in arkasında gecirdi ve damalı bayrağı Fin pilotun gerisinde gordu. Yarış sonrası konuşan Hulkenberg, puan aldığı icin mutlu olsa da Raikkonen'den daha fazla tempoya sahip olduğunu soyledi. "Neredeyse tum yarışı trafikte gecirdim. Onumdeki aracı izleyerek devam ettim. Temelde 13. başladığınızda bunun olması beklenir. Raikkonen'den daha hızlıydım ama ondan birkac ondalık hızlı olmak onu gecmek icin yeterli olmadı. Buna ek olarak Kimi surekli DRS actı." "Bu pistte buyuk oranda ucuncu veya dorduncu viteste gidiyorsunuz. Pek cok tur ondeki aractan gelen rahatsız edici hava akışından etkileniyorsunuz. Maalesef Alfa Romeo'nun onune gecemedim. Sıralama turlarında daha fazlasını elde etmek gerekiyor. Cunku gerideki pozisyonlardan başladığınız zaman telafi etmek cok zor. Guvenlik aracıyla gelebilecek şansa guvenmeniz gerekiyor. Yine de ilk ona girdik ve aracımızın hızı iyiydi. Bunu devam ettirmemiz gerekiyor." "İlerleme kaydetmeye devam etmemiz gerekiyor. İki aracla birlikte yarışı tamamladığınız zaman muhendisler arac hakkında cok fazla bilgi edinirler. Takım icin faydalı bir gun olduğuna eminim. Onumuzdeki haftalarda daha fazla hız bulacağız." Hulkenberg, McLaren'ın durumunu değerlendirirken, Avusturya icin de tahminde bulunmanın zor olduğunu soyledi. "Şimdilik tahmin yapmak gercekten cok zor. Bazen bazı hafta sonları sizin lehinize oluyor, bazen ise tam tersi oluyor. Ama geleceği ongoremiyorum, neler olacağını bilmiyorum." "Antrenmanlar ve sıralama turlarına baktığımızda McLaren'ın hızına karşı koyamayacağımızı duşunuyorduk ve bundan korkuyorduk. Ama bugun Lando Norris ile yarıştık. Oysa onların daha hızlı olmasını beklemiştik." GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Hulkenberg: Raikkonen'den Daha Hızlıydık Fakat Geciş Mumkun Değildi