İrlandalı Craig Breen, ucuncu pilot olarak Hyundai ile Ağustos ayında yapılacak Finlandiya Rallisi'ne katılacak. Hem Sebastien Loeb hem de Dani Sordo 1-4 Ağustos arasında gercekleştirilecek Finlandiya Rallisi'n katılmayacaklar ve koltuğa Craig Breen gececek. Breen, Citroen'de Kris Meeke ile birlikte calışan yardımcı pilotu Paul Nagle ile calışacak. Breen salı gunu Hyunda'nin Alzenau fabrikasına gidecek ve koltuk ayarı yaptıracak. Ayrıca Estonya Rallisi oncesinde test de gercekleştirecek. Gecen sezon Citroen koltuğunu kaybeden Breen, "Finlandiya Rallisi icin Hyundai Motorsport'a katılma ve Dunya Ralli Şampiyonası aracına geri donme fırsatı yakaladığım icin gercekten cok şaşkınım." "Bu yıl herkesi seyretmek zorunda kaldım ve bu gercekten uzun ve sabırlı bir bekleyişti. Şimdi yardımcı pilotum Paul ile tek seferlik bu fırsatı yakalamaktan gercekten onur duyuyorum." dedi. Breen, Jyvaskyla merkezli etkinlikte guclu bir gecmişe sahip ve son uc rallinin ikisinde ilk beşe girdi, 2016'da ise ucuncu olup podyuma cıktı. "Finlandiya WRC'de en cok mucadele ettiğim ralli. Bu yuzden takıma bir şeyler katabilirim." Breen, 1998'de kartingdeki ilk yılından itibaren kullandığı #42 ile yarışacağını ve bunun kendisine şans getirdiğini soyledi. Hyundai Motorsport'un direktoru Andrea Adamo ise kararı şoyle acıkladı: "Finlandiya Rallisi takvimde benzeri olmayan bir yaklaşım isteyen cok ozel bir etkinlik. Herkes icin buyuk bir zorluk. Şampiyonluk mucadelesinin kritik bir aşamaya girdiğimiz ve ureticiler arasındaki rekabetin cok yakın olmasından oturu Craig Breen'i Finlandiya icin sectik." "Bu etkinlikteki başarısını kanıtladı ve bizim icin cok değerli olacak deneyimlere sahip. Finlandiya'ya benzeyen Estonya Rallisi ve oncesindeki testte ralli icin gerekli hazırlıkları yapmasını sağlayacağız." GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Breen, Finlandiya Rallisi'nde Hyundai ile Tek Seferliğine WRC'ye Donecek