Andrea Dovizioso, Katalan GP'de yaşananların ve acılan puan farkının ardından şampiyona lideri Marc Marquez'in daha az risk alacak olup 2. olmakla yetinmesinin, şampiyona acısından kotu olacağını duşunuyor. Şampiyonluk mucadelesi veren Dovizioso, Katalan GP'nin 2. turunda Jorge Lorenzo'nun 10. virajda tetiklediği kazada duşen 4 isimden birisiydi. Marquez, o andan sonra rahat bir şekilde yarışı kazanırken Dovizioso ile olan 12 puanlık farkı 37'ye cıkarmış oldu. Dovizioso, Marquez'in bu kadar fark actıktan sonra yarışlarda aşırı zorlamayacak olmasının pek iyi olmayacağını duşunuyor. Dovizioso, "Gercekten kotu olan şey, Marc'ın bu durumlarda zekice davranması ve gecen sene bircok yarışta olduğu gibi ikincilikle yetinecek olması." "Bundan boyle limitte olmayacak ve surekli olarak % 100 zorlamayacak." "Bu kotu bir şey. Bu yarışa kadar istediğimiz durumdaydık, onu sınırda surmesi icin zorluyorduk. Bu durumda herkes hata yapabilir. Ancak mevcut durum boyle." dedi. Yamaha'dan Maverick Vinales de rakibi Dovizioso'nun bu kaza sonucu şampiyonluk mucadelesinden duştuğunu soylese de, LCR Honda'dan Cal Crutchlow, şampiyonluk mucadelesinin Katar'da coktan bittiğini ifade etti. Buna rağmen Dovizioso, 7 yarışı gecilen 19 yarışlık takvimin kalan bolumunde zorlamaya devam edeceğini soyledi. Dovizioso, "Bu şekilde duşunursem, gelecek yarışta yarışmamam gerekir. Sporumuzda her şey olabilir." "Gucluyuz ve gercekten sıkı calışıyoruz. Daha kazanılacak cok puan var." "Marc'ın buyuk farka sahip olması kotu bir şey ve onun her koşulda rekabetci olduğunu biliyorsunuz. Bu yuzden ona karşı cok puan kazanmak kolay bir şey değil. Ancak imkansız da değil." dedi. Marquez, kendisi icin her şeyin kolay gorunduğunu kabul etse de gercekte oyle olmadığını ifade etti. Marquez, "Surekli zorluyoruz. Yarışta bir risk aldım ve neredeyse 5. virajda kontrolu kaybediyordum. Ancak iyi bir gundu." "Beni zorlayan suruculer vardı ve asla ne olacağını bilemezsiniz. Şampiyona oldukca uzun. Henuz 7. yarıştayız ve zorlamaya devam etmeliyiz." dedi. GUNLUK GAZETELER