Monako'da uzun bir sure sonra ilk kez podyuma cıkan Ferrari pilotu Kimi Raikkonen, İtalyan ekibinin gelişim hızının, kendisini sezon başında olduğundan cok daha fazla umutlandırdığını ve şampiyonanın henuz sona ermediğini soyledi. Raikkonen, takımın internet sitesine yaptığı acıklamada şunları soyledi: "Ferrari son uc yıldır Turkiye Grand Prix'de cok iyi sonuclar aldı. Fakat bu kez Brawn GP en buyuk favori, bu sezon altı yarıştan beşini kazandılar. Aradaki farkı kapatıyoruz fakat onde yer alabilmek icin daha fazlasını yapmak zorundayız. Monako'da tekrar podyuma donmek harikaydı. Takım son haftalarda cok calıştı ve her iki aracla ilk dortte yer almak herkes icin iyi bir odul oldu. Monako hafta sonu, sonuc bakımından bir ilerleme icinde olduğumuzu ortaya koydu, ancak sabırlı olmalıyız. Taraftarlarımızın bizden hemen kazanmamızı beklediklerini biliyoruz. Fakat gercekci olmak zorundayız. Şu an zirveye biraz daha yaklaştık, bu kesin. Turkiye'de de yeni parcalar kullanacağız. Fakat diğer takımların da boş durmadığını biliyoruz. Monako ile kıyaslandığında İstanbul Park daha geleneksel bir pist. Burası icin daha acık bir fikir yurutebiliriz. Bu pistten gercekten hoşlanıyorum. Cok zorlu, her tur viraja sahip, frenler icin kor noktaları olan bir yer. Guzel bir yarış icin ihtiyac duyduğunuz herşeyi bulabilirsiniz. Bu yılki araclar daha az downforce uretiyor, fakat buna karşılık oluksuz lastikler kullanıyoruz. Bu şartlar altında 8. viraj gercekten cok heyecan verici olacak. Downforce'la ilgili olarak Brawn GP ve Red Bull'a gore hala yapmamız gerekenler var. Fakat doğru yonde ilerliyoruz. Şu an sezonun yarısına doğru ilerliyoruz. Sezon başında olduğundan cok daha iyimserim, ozellikle de son iki yarış sonrasında atılan adımlar sonrasında. Onumuzdeki yarışlarda daha buyuk ilerlemeler olacak. Bu da beni cok daha olumlu duşunmeye sevkediyor. Sezon başında altı yarıştan beşini kazanan surucunun şampiyonluğu kazanması icin cok buyuk avantajı var demektir. Fakat şampiyona henuz bitmedi. Gidişatın cok yakın zamanda değişmesi gerekli olsa da, herşey olabilir. Gectiğimiz Pazar İtalya'daki ralli mucadelesinde ilk asfalt parkur tecrubemi yaşadım. Gercekten cok eğlenceliydi. İtalyan taraftarların verdiği desteği de ifade etmem lazım. Bu eğlencenin cok uzun surmemesi kotu oldu." TurkiyeF1.com __________________