Nick Heidfels'in cok onemli olarak gorduğu bu haftasonundaki yarış oncesinde BMW Sauber, Turkiye GP'de KERS kullanmama kararı aldı. Griddeki yerini yukseklere taşımak amacıyla Hinwil kokenli takım iki katmanlı difuzoru ilk kez İstanbul'da kullanacak. Takım, İspanya'da olduğu gibi burada da sadece aerodinami uzerine yoğunlaşmak amacıyla KERS kullanmayacak. BMW, Bahreyn'den bu yana KERS kullanmıyor. Bundan sonra kullanacağı ise gelişmiş versiyon olacak. Yeni versiyonun ilk defa Turkiye'de kullanılması bekleniyordu. Heidfeld: "Burada KERS kullanmama yonunde karar alındı. Barselona'da olduğu gibi yeni aero pakedimize yoğunlaşacağız ve sonrasında gelecek yarışlar icin (KERS'i) kullanıp kullanmayacağımıza karar vereceğiz" Heidfeld, Monako'daki kotu haftasonunun ardından takımın form olarak yukarı cıkmasının onemli olduğunu duşunuyor. Heidfeld: "Barselona haftasonuna benzer şekilde bizim icin onemli olduğunu duşunuyorum. Zaten onceden soylemiştik: yeni gelişimlerimizin calıştığını gormek onemli. Burada da durum aynı" "Hepimizin bildiği gibi artık test yok. RuzgÂr tunelinden alınan verilerimiz var, bazen de duzluk testi verilerimiz oluyor ama tur zamanlarını gorene kadar gercekten emin olamayız" "Burada bir adım ileri atmak bizim icin onemli ama aslında bir gelişim gostereceğimize de inanıyorum. He zaman olduğu gibi soru, diğerlerinin ne kadar gelişeceği. Ama bizim icin ileri yonde bir adım olacak ve ayrıca gelecek yarışlar icin uretim hattımızdaki diğer parcalar uzerine de calışacağız" "Bu bir mazeret değil cunku Monako'da cok fazla sıkıntı yaşamamız hoş değil ama yine de oranın bizi temsil eden bir pist olmadığına inanıyorum Burada daha iyi olmalıyız ve tahmin ediyorum ki Toyota icin de benzer durum olacak." TRF1.NET