Başbakan'dan F1 mesajı! Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dunyanın en onemli organizasyonlarından biri olarak kabul edilen Formula 1 yarışlarına, İstanbul'un bir kez daha ev sahipliği yapmasından memnuniyet duyduğunu soyledi. Başbakan Erdoğan, İstanbul Park Pisti'nde yarın başlayacak olan Formula 1 ING Turkiye Grand Prix'sinin resmi program kitabında Turkce ve İngilizce olarak yer alan ''İstanbul'a, Turkiye'ye hoş geldiniz'' başlıklı yazısında, ''Oncelikle, farklı coğrafyalardan, farklı kulturlerden pek cok insanın Formula 1 vesilesiyle 'Medeniyetler İttifakı'nın bu sembol şehrinde buluşmasını son derece anlamlı bulduğumu ifade etmek istiyorum. Dunyanın en onemli organizasyonlarından biri olarak kabul edilen Formula 1 yarışlarına İstanbul'un bir kez daha ev sahipliği yapmasından buyuk memnuniyet duyuyorum'' ifadelerini kullandı. -''DUNYANIN GOZU TURKİYE'DE OLACAK''- Formula 1'in, sportif bir etkinlik olmanın yanında, teknolojik yeniliklerin sergilendiği ust duzey bir uluslararası platform olarak da son derece onemli bir organizasyon olduğunu vurgulayan Erdoğan, ''Yine dunyanın her koşesinden binlerce insan bizzat ulkemize gelecek. Yine yaklaşık bir bucuk milyar seyirci televizyonları başında Formula 1 yarışını izleyecek. Yine dunyanın gozu Turkiye'de olacak'' diye konuştu. -''İSTANBUL'A COK YAKIŞIYOR''- Başbakan Erdoğan, Formula 1 Turkiye Grand Prix'sinin, hem yarışların yapılacağı İstanbul Park pistiyle hem de organizasyonun kusursuzluğuyla bir kez daha butun dunyanın takdirini kazanacağını ifade ederek, şoyle devam etti: ''Son 4 yıldır goruyoruz ki bu organizasyon 3 buyuk dinin buluşma noktası, medeniyetleri ve kıtaları birbirine bağlayan bir kopru, doğal ve tarihi guzellikleriyle bir ruya şehir olan İstanbul'a cok yakışıyor.'' Bu guzelliklerin bu yıl ve daha nice yıllar boyunca aynı coşkuyla yaşanmasını temenni eden Erdoğan, ''Organizasyona emeği gecen herkesi kutluyor. Formula 1 heyecanını paylaşmak icin ulkemize gelen butun misafirlerimize 'hoş geldiniz' diyorum'' dedi. Kaynak : AA