Suzuki'nin MotoGP test surucusu Sylvain Guintoli, mevcut motosikletlerinin takımın felaket gecen 2017 sezonunda aldığı onlemler sayesinde iyi durumda olduğunu duşunuyor. Japon ureticinin 2017 motosikleti rekabetci değildi. Takımın o sene icin yanlış versiyon motoru secmesi ve o seneki surucusu Andrea Iannone'nin bunda cok etkisinin olması, Suzuki'nin 2017'de zorlanmasına neden olmuştu. Ancak bir sene sonra Suzuki, podyuma dondu ve duzenli bir şekilde podyum mucadelesi vermeye başladı. 2016'da Maverick Vinales'in kazanmasının ardından tekrar Alex Rins ile kazanmayı başaran Suzuki, son 14 yarışın 13'unde ilk 6 icerisinde yer almayı başardı. Guintoli, "Adım adım ilerledik. İlk buyuk adım 2017'de, neyin doğru olmadığını belirlememizle atıldı. Ondan sonra sezon icerisinde farklı onlemlerle calıştık cunku o sene dondurulan motoru değiştiremiyorduk. Sene sonuna doğru rekabetci olabilmek icin farklı karşı onlemler aldık. Phillip Island ve Valencia gibi son yarışlarda, alınan onlemlerin faydasını gorduk." "2018'de motosikletimiz direkt iyi oldu ve 2017'nin ikinci yarısında sorunlar icin aldığımız onlemler, cok faydalı oldu. Boylece daha iyi doğan bir motosiklet uzerinde calışmaya başladık." "Bazen yaşadığınız tum sorunlar ve yaptığınız calışmalar sayesinde, daha az sorun yaşarsınız. O donemde yaşadıklarımızın karşılığını goruyoruz." dedi. Guintoli, 2017'nin tum takımı bir araya getirdiğini ve cok guclu bir takım oluşturduklarını soyledi. Guintoli, "Zor zamanlarda birbirinize sarılırsınız. Bu tur durumlarda takımın yaklaşımı harikaydı ve şu anda bunun sonucunu goruyoruz." "Artık coğu hafta sonu yuzler guluyor. Suruculerimiz rekabetci olabiliyorlar. Bunu gormek guzel." "Bazen insanlar bize gelip, 'Harika iş cıkardığınızı gormek guzel' dediklerinde utanıyorum." "Bu iyi bir şey. Bu zincirin bir halkası olmak guzel bir şey. Tom ve test ekibi ile yaptıklarımız, artık tam bir takım gibi. Test takımı, tam bir yarış takımı gibi calışıyor." "Gercekten bazı verimli calışmalar yapıyoruz ve bunun parcası olmak hoş bir şey. Ancak ovgunun coğunu Suzuki ve gazı nasıl kullanacaklarını iyi bilen genc silahlarımız hak ediyorlar." dedi. GUNLUK GAZETELER